Vom avea mai puţini funcţionari publici şi poliţişti locali

Vom avea mai puţini funcţionari publici şi poliţişti locali
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În loc de zece, Galaţiul rămâne cu doar cinci funcţionari care să se ocupe de implementarea proiectelor cu fonduri europene. Evidenţa Persoanei va avea un om în minus, iar Poliţia Locală, trei salariaţi mai puţin. Noua organigramă a administraţiei locale este redusă cu nouă posturi pentru că populaţia Galaţiului a scăzut cu peste 2.000 de suflete.

Noua organigramă şi statul de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Galaţi şi pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi au fost aprobate de aleşii locali, pe baza adresei emise de Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi. În document se arată că, potrivit datelor statistice, populaţia municipiului Galaţi era, la data de 1 ianuarie 2016, de 304.340 de locuitori. Pe baza calculului efectuat conform procedurii prevăzute de OUG nr. 63 din 2010, a rezultat că numărul maxim total de posturi pe anul 2017 este de 1.140, din care: 774 la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, 57 în Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanei, 304 la Poliţia Locală, şi doar cinci posturi pentru implementare proiecte finanţate din fonduri externe.

Ce face Primăria

"Desfiinţăm posturile care nu erau ocupate", ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Astfel, conform documentelor votate de aleşi, vor fi desfiinţate cinci posturi contractuale vacante din cadrul Serviciului de Implementare şi Gestionare (proiecte cu fonduri europene - n.r.), care va fi reorganizat sub forma unui compartiment. La Evidenţa Persoanei, pentru a rămâne 57 de posturi, se desfiinţează o funcţie publică vacantă de consilier la Serviciul Stare Civilă. Iar Poliţia Locală  procedează la fel, fiind desfiinţate un post vacant de auditor, unul de inspector şi un post vacant de muncitor.

Suntem pe plus sau pe minus?

Trebuie spus că organigrama de 1.149 de posturi, care a fost modificată acum, a fost stabilită tot în baza unei adrese a Instituţiei Prefectului. Pe document scria negru pe alb că, la 1 ianuarie 2014, Galaţiul număra, statistic, 306.895 de locuitori.

Rezultă că, în doi ani, Galaţiul a scăzut cu 2.555 de suflete, şi, matematic, pierde câte un funcţionar la fiecare 267 de gălăţeni.

"Aici lucrurile se cam contrazic. Am fost upgradaţi, acum câteva luni, la municipiu de gradul doi, conform ultimelor date ale Institutului de Statistică. Pe de altă parte, vine această hârtie care ne spune că suntem în scădere, tot pe baza unei raportări de la INS. Să se hotărască domnii de la INS dacă suntem pe plus sau pe minus", a comentat primarul.

Citit 11542 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.