Vom avea mai puţini funcţionari publici şi poliţişti locali

Vom avea mai puţini funcţionari publici şi poliţişti locali
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În loc de zece, Galaţiul rămâne cu doar cinci funcţionari care să se ocupe de implementarea proiectelor cu fonduri europene. Evidenţa Persoanei va avea un om în minus, iar Poliţia Locală, trei salariaţi mai puţin. Noua organigramă a administraţiei locale este redusă cu nouă posturi pentru că populaţia Galaţiului a scăzut cu peste 2.000 de suflete.

Noua organigramă şi statul de funcţii pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Galaţi şi pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi au fost aprobate de aleşii locali, pe baza adresei emise de Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi. În document se arată că, potrivit datelor statistice, populaţia municipiului Galaţi era, la data de 1 ianuarie 2016, de 304.340 de locuitori. Pe baza calculului efectuat conform procedurii prevăzute de OUG nr. 63 din 2010, a rezultat că numărul maxim total de posturi pe anul 2017 este de 1.140, din care: 774 la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, 57 în Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanei, 304 la Poliţia Locală, şi doar cinci posturi pentru implementare proiecte finanţate din fonduri externe.

Ce face Primăria

"Desfiinţăm posturile care nu erau ocupate", ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Astfel, conform documentelor votate de aleşi, vor fi desfiinţate cinci posturi contractuale vacante din cadrul Serviciului de Implementare şi Gestionare (proiecte cu fonduri europene - n.r.), care va fi reorganizat sub forma unui compartiment. La Evidenţa Persoanei, pentru a rămâne 57 de posturi, se desfiinţează o funcţie publică vacantă de consilier la Serviciul Stare Civilă. Iar Poliţia Locală  procedează la fel, fiind desfiinţate un post vacant de auditor, unul de inspector şi un post vacant de muncitor.

Suntem pe plus sau pe minus?

Trebuie spus că organigrama de 1.149 de posturi, care a fost modificată acum, a fost stabilită tot în baza unei adrese a Instituţiei Prefectului. Pe document scria negru pe alb că, la 1 ianuarie 2014, Galaţiul număra, statistic, 306.895 de locuitori.
Rezultă că, în doi ani, Galaţiul a scăzut cu 2.555 de suflete, şi, matematic, pierde câte un funcţionar la fiecare 267 de gălăţeni.
"Aici lucrurile se cam contrazic. Am fost upgradaţi, acum câteva luni, la municipiu de gradul doi, conform ultimelor date ale Institutului de Statistică. Pe de altă parte, vine această hârtie care ne spune că suntem în scădere, tot pe baza unei raportări de la INS. Să se hotărască domnii de la INS dacă suntem pe plus sau pe minus", a comentat primarul.

Citit 11118 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:07

11 comentarii

 • postat de Fugecarepoate
  Duminică, 09 Iulie 2017 07:35
  Autoritățile astea indolente nu sunt în stare nici măcar de un logo să se ocupe , de parcă asta ne-ar salva. In situația asta disperată când tineretul fuge din Galați , logo ne mai trebuia. Pucheanu &co parcă sunt bătuți în cap și nu realizează nenorocirea ce tocmai se desfășoară. Ei așteaptă pomană de la București în loc să atragă fonduri europene nerambursabile. Până la urmă , toată problema se va răsfrânge și asupra celor din administrații. Din păcate își pierd locul de munca ăia mai mici și amărîți. De exemplu, nu-și dovedește utilitatea city managerul, viceprimarul, sunt o grămadă de directori care taie frunze la câini.
  0
  15
  Raportează
 • postat de ...
  Duminică, 09 Iulie 2017 01:48
  Era si timpul sa mai scada numarul functionarilor din administratia locala,de fapt acest lucru trebuia facut mai demult,nu de acum.Decat multi functionari si ineficienti,care sa pape salare bunicele stand "la caldurica",mai bine functionari mai putini si mai eficienti.In plus,vor putea fi verificati mai usor,iar banii publici nu se vor mai risipi pentru a plati "o armata" de functionari.La urma-urmei e vorba de banii nostri,dragilor.
  2
  9
  Raportează
 • postat de TREZITI-VA
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 21:37
  Dragi galateni, observati cu atentie ce se intampla in jurul vostru si in tara ???

  Daca inca nu vedeti, atunci priviti cum in orasul Galati multi antreprenori renunta la afaceri, multe magazine se inchid, oamenii nu cumpara decat reduceri si cei care mai pot munci PLEACA din oras.

  Azi mi-a plecat inca un var in Franta. Nu a gasit loc de munca. Galatiul nu mai are angajatori mari, iar cei mici s-au plictisit sa vada reaua credinta a autoritatilor si renunta sa continue intr-un oras CLIENTELAR partidelor.

  Solutia? TREZITI-VA din somnul indiferentei, ca va pleaca fiii si nepotii ! Pentru 100 lei la pensie va pierdeti sufletul copiilor.
  3
  19
  Raportează
 • postat de Nebugetar
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 21:29
  Suntem ca în război. Pleacă lumea în disperare din Galați care încotro. Ce e mai rău e că indivizii din administrația locală nu au nici o problemă cu asta. Nu știu până unde se ajunge dar în statistici arată că Galatiul a pierdut cei mai mulți locuitori din România. Cade faleza și se surpă străzile, pierdem instituții in favoarea altor orașe. Ăștia din administrația locală așteaptă pomană de la București și nu se sinchisesc să facă nimic.
  1
  25
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 15:48
  Ce mama dracului face politia locala in Galati?Ce mama dracului de proiecte europene vorbim in judetul Galati nu in oresul Galati???????????
  6
  18
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 15:03
  @ m.n, da perspectival, politicosi, bine crescuti, mai toti civilizati-sic:!, da ref "preturi mari, căldură scumpă bla, bla, bla, apa scumpă in pahar, de ex ca-mi este acum in "cadru" dupa un parastas subprefectul -Manoliul (57 ani), sustinut politic de ALDE, fostul adjunct si premiant ptr functia de politist local - tot timpul loial, in Royal si care e un colos cat doi masurati intr-un metru si juma', nu ca Tudose, Manoliul, Manoliul care e unul ales de un electorat urban si caruia nu-i este jena sa candideze la nivel local si caruia, iarasi, d-asta nu i se inchid usile si tot asa, da ...Galatiul este un oras mort, fara perspective si viitor, dar nu din cauza politicienilor, da, nu ... e mort pentru că populaţia Galaţiului a scăzut cu peste 2.000 de constiinte si d-alde cele suflete moarte si imbuibate au ramas p-aici ostentativ, nu vor sa degajeze spatiul politic!!
  2
  10
  Raportează
 • postat de Propus
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 12:24
  Cand esti propulsat pe o functie publica prima intrebare este cum pot sa fac bani
  1
  17
  Raportează
 • postat de MM
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 11:58
  Hmm ieri faceam cumparaturi la Billa din cadrul magazinului WINMARKT fostul MODERN si ce sa vezi, cand am ajuns la casa, am asistat la o discutie dintre una din casierite, cu o clienta care din discutie reiesea ca se cunosteau bine.
  Clienta: Ce faci fata?...Am auzit ca pleci in Brasov prin transfer!
  Casierita: Da fata abia astept sa plec.
  Clienta: Si eu plec tot in Brasov. Deja am dat casa la agentie spre vanzare!...Vand tot si plec!
  M-am uitat la ele si erau doua fete in putere de cca 30-35 de ani. Deci numai bune de platit taxe la bugetul local pt multa vreme in DROAPA de GUNOI intitulata ORASUL EUROPEAN al secolului XXI.
  Deci bai pUCHENE e timpul sa-ti aduni HAITA de la CL, CJ sa realizati o administratie mai supla si mai eficienta d.t.p.d.v., plus firmele de casa ale voastre si sa puneti OSUL la TREABA in folosul comunitatii realizand o infrastructura moderna si sa creati un climat vital pt a atrage investitori seriosi, pt ca acei investitori la randul lor sa creeze un climat de trai decent in aceasta GROAPA de GUNOI. Ca de nu o sa ramaneti in aceasta GROAPA de GUNOI numai cu ASISTATII SOCIALI neplatitori de taxe si iimpozite la bugetul local deoarece sunt sustinuti de cei ce inca mai muncesc in aceasta GROAPA de GUNOI si cu PENSIONARII care de bine de rau astia isi platesc taxele si impozitele. Dar pana cand!?...Pana cand bai pUCHENE caci PENSIONARII nu sunt MATUSALEMICI!
  2
  27
  Raportează
 • postat de O abureala
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 07:32
  Nene primar,fa si tu o analiza comparativa cu Oradea sau Cluj si vezi cam cati tocatori de frunza la caini,au aia pe cap de locuitor,apoi fa o restructurare ,daca o sa fii in stare. Nu mai pun la socoteala, ca intre ele si Galati e o diferenta cosmica in favoarea lor, bineinteles.Peste toate institutiile statului ,functioneaza mai bine ca niciodata ,camarila nepotismul si toate neamurile. Auzi ce mare reducere,si sa mai iesi si in fata!
  3
  30
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 05:57
  Uraaaaaaa,victorie demografica ,a crescut populatia Galatiului ,in 5,5 ani (de la recensamantul din 2011 =249432 loc ,pana in iun 2017 =306895 loc) cu 56463 loc ,se poate revendica usor locul 3 dau 4 pe tara . Dupa cum se vede ,fiecare cu datele lui ,la nivel central municipiul este considerat de categoria a doua ,incusiv pe criteriul numarului de locuitori iar la nivel local suntem in frunte si se justifica astfel numarul de functionari. Ce ar fi ca numarul de functionari sa fie stabilit in baza numarului de platitori de taxe si impozite ,a rolurilor de la finante , astia-i platesc de fapt. Apropo , la ce s-or mai fi cheltuit banii pe recensamant ?
  2
  21
  Raportează
 • postat de m.n.
  Sâmbătă, 08 Iulie 2017 00:20
  Galati este un oras mort fara perspectiva si viitor. Cele mai mici salarii din tara, preturi mari, caldura scumpa, apa scumpa. Colosii industriali se inchid si tot asa...pentru ce sa mai ramanem in oras?
  3
  61
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.