”Motanul”, aruncat în ograda Primăriei Galați | Ce spune MAI despre drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
Foto: ”Viața liberă”, Florin Răvdan

”Motanul”, aruncat în ograda Primăriei Galați | Ce spune MAI despre drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
A ruginit şi panoul care anunţă artera cea nouă
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Deşi Primăria municipiului Galaţi susţine că aşteaptă ca Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să elibereze autorizaţia de construire pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, ministerul susţine, într-un răspuns formulat la solicitarea noastră, că nu are atribuţii în acest sens.

"Absurd de Galaţi - Drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, îngropat în hârtii", scriam, recent, într-un articol publicat în "Viaţa liberă", atrăgând atenţia că au trecut deja doi ani şi o lună din termenul de cinci ani pe care Guvernul ni l-a impus ca să construim artera, altfel pierdem terenul - CLICK AICI pentru mai multe detalii. Construcţia viitoarei artere nu a început, pentru că, potrivit Primăriei, trebuie executată Etapa I a investiţiei: măsurile compensatorii pe care Guvernul le-a impus prin H.G. nr. 434/2015, atunci când ne-a oferit terenul pe care şoseaua îl va străbate. Concret, Primăria trebuie să-i refacă Poliţiei de Frontieră împrejmuirile, poarta, bariera şi punctul de control acces, reţeaua de drumuri, să repoziţioneze conductele de gaze şi apă, să refacă branşamentele, reţele de canalizare şi electrice, să amenajeze o staţie mobilă de carburanţi şi o nouă rampă de spălare pentru vehiculele speciale din dotarea poliţiei. Dar nici aceste lucrări n-au început, pentru că, potrivit Primăriei, Ministerul Afacerilor Interne trebuie să elibereze autorizaţia de construire, iar actele se plimbă de doi ani de la Bucureşti la Galaţi.

Pentru a lămuri situaţia, am cerut, în baza Legii 544, privind liberul acces la informaţiile de interes public, un punct de vedere din partea MAI.

Consiliul Local este "gestionarul"

"În realizarea obiectivului de investiţii "Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marea Unire Etapa I şi etapa II - judeţul Galaţi", Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuţii în avizarea, finanţarea şi derularea bugetelor, proiectarea, obţinerea avizelor şi acordurilor preliminare, execuţia, urmărirea calităţii lucrărilor, avizarea, controlul în faze determinante, recepţionarea lucrărilor etc", scrie negru pe alb în răspunsul MAI.

"În calitate de administratori ai terenului pe care trebuie realizate lucrări de construcţie, am transmis Primăriei municipiului Galaţi, la data de 10.05.2017, acceptul nostru ca, pentru întregul obiectiv de investiţii, să fie emis un singur certificat de urbanism şi o singură autorizaţie de construire, urmând ca, după recepţia de la terminarea lucrărilor, să fie puse în aplicare măsurile compensatorii prevăzute în H.G. nr. 434/2015, respectiv transmiterea către beneficiarul direct (MAI-ITPF Iaşi) a construcţiilor, instalaţiilor şi amenajărilor finalizate şi recepţionate. Astfel, Consiliul Local Galaţi este entitatea care poate gestiona în totalitate realizarea obiectivului de investiţii "Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marea Unire Etapa I şi etapa II - judeţul Galaţi"", ne-a transmis ministerul.

Replica primarului

Întrebat când va începe drumul prin curtea Poliţiei de Fontieră, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a replicat sec, la finele săptămânii trecute: "Când vom avea autorizaţie. Sunt demersuri care se fac în continuare". Când i s-au cerut detalii, edilul a refuzat să explice şi a trimis presa la Ministerul Afacerilor Interne: "Interesaţi-vă! Aveţi libertatea, pe Legea 544! Adresaţi-vă ministerului şi vă va răspunde dacă din punctul dumnealor de vedere există probleme".

Citit 6115 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 21:26

7 comentarii

 • postat de v.a.s.
  Miercuri, 02 August 2017 15:34
  Acesta e raspuns de primar responsabil?Lasati,faceti pod,tunel,aeroport,port ambarcatiuni, tiroliana proiecte pentru capacitatea si competenta voastra!Vorba cuiva”vrednic este“ ca va marit salariile, cat tupeu si delasare,nu va e rusine???
  2
  8
  Raportează
 • postat de G-Man
  Marți, 01 August 2017 18:48
  Doamne cata incompetenta in administratia galateana!
  3
  8
  Raportează
 • postat de LA CHESTIUNE !
  Marți, 01 August 2017 18:10
  N-ati inteles nimic !

  Acolo au fost adusi si sunt cazati sutele de
  imigranti musulmani ilegali care
  pot fi vazuti noaptea, dupa orele 22...23...prin tot orasul !

  Luati-va gandul de la ce visati voi pe-aici ... !
  2
  9
  Raportează
 • postat de MARIUS
  Marți, 01 August 2017 16:18
  Intreb si eu asa ca necunoscator- unde-i frontiera si unde-i sediul Politiei de Frontiera? De ce musai sa se afle in partea opusa a frontierei? Parca am vazut o cladire nou-construita tot a Politiei de Frontiera pe Portului. E clar ca nu se vrea, sunt interese numai de ei stiute.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Trezirea ca ne trec si noua anii nu numai termenul de 5 ani pt. implementarea acestui proiect
  Marți, 01 August 2017 13:55
  @IC

  Da, probabil ca ai dreptate. Cine stie ce dughene mizerabile de "garaje" trebuiesc protejate prin tergiversarea construirii acestui drum, a acestei artere. Cred ca e un joc, o mangleala intre ei sa pasese de la unii la altii cand s-ar fi putut pune piciorul in prag si sa se spuna ca cine se face vinovat de nerealizarea acestei artere sa plateasca. Nu se mai poate cu atata indiferenta, atata prostie si atata golanie. Realizati domnilor artera ca nici nu e cine stie ce ditamai lungimea. Sa se vada care sunt partile implicate si sa se cerceteze clar cine tot amana, cine tot pune bete in roate realizarii acestei artere de decongestionare a traficului. Bai nene, ne-am saturat de atia marlani si cocalari care fac totul dea-ntoarselea, totul cu curul in sus. De asta nu s-a realizat niciodata nimic mai bun in Galati. Blestemate fi-r-ar cosmeliile astea imputite ale lor si tot sacazul lor de mofturosi si de carcotasi. Nimic nu vor si nimic nu se poate. Bai nene, chiar nu se poate afla cine-i vinovatul care tot intarzie acest proiect in a fi realizat? Luati-i bai nene la intrebari pe fiecare, atat din Ministerul de Interne, atat din Guvern, atat din Primaria Galati cat si pe fiecare de pe "planeta" Romanica si intrebati-i pe fiecare "nene tu esti responsabilul care intarzie acest proiect? Matale esti persoana care tot pune bete-n roate acestui proiect? Matale esti incompetentul care trebuie sa se ocupe de documentatia acestui proiect si nu te-ai ocupat?" Intrebati-i pe fiecare asa si poate astfel ii dati de capat si aflati care-i ala responsabil care tot taraganeaza implementarea acestui proiect, fie din incompetenta fie din prostie, dar macar sa stie si galatenii. Ca doar nu o fi de vina mamaia Gherghinita de la Cucuietii din Deal ca se tot taraganeaza acest proiect si nu poate fi realizat. Ca altfel trece timpul.

  Nea domnu' primar fa dom'le o cercetare si vezi care-i vinovatul si dati-l afara si puneti pe altul care sa implementeze/realizeze acest proiect: "Amenajare artera de legatura intre B-dul Dunarea si B-dul Marea Unire".

  Domnu' primar Pucheanu puneti "biciul" pe ei si aflati cine-i vinovatul. Sesizati naibii corpul de control al primarului sau corpul de control al premierului fiindca un proiect de importanta vitala nu se poate implementa din cauza unora si aflati naibii care-s vinovatii ca altfel trece timpul si deja s-au scurs cativa din termenul de 5 ani. Ce naiba aveti de toti din administratia locala, centrala si intergalactiva va purtati in felul acesta si nu gasiti o solutie la aceasta problema. Domnu' Pucheanu sesizati dom'le corpul de control al Guvernului si vedeti ce naiba se intampla la Ministerul Afacerilor Interne sau vedeti ce naiba se intampla prin administratia locala Galati de nu se implementeaza acest proiect.

  Se aude domnu' Pucheanu? Faceti dom'le sa mearga lucrurile, nu sa ne impotmolim mereu la fiecare pas pe care vrem sa-l facem inainte. Se aude domnu' Pucheanu? Se aude administratie locala? Transmiteti-i primarului sa ia haturile in maini si sa traga de ele in directia buna, in directia reusitei implementarii acestui proiect. La treaba domnilor alesi. Realizati aceasta artera.
  4
  21
  Raportează
 • postat de Tralala
  Marți, 01 August 2017 13:05
  Pai daca acum aveti raspunsul MAI, intorceti-va la primar si intrebati-l inca o data!
  0
  12
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 01 August 2017 06:10
  Este din ce in ce mai clar ca nu se vrea realizarea acestei legaturi . Am comentat si la aricolul :" " astfel :S"e pare ca mai sunt si alte interese ca aceasta legatura vitala sa nu se realizeze , ceva garaje , ceva ochi atintiti asupra terenului de pana la unitatea politiei de frontiera etc . Apropo ,de ce nu se facea drumul pana la limita terenului politiei de frontiera , sa-i vedem pe cei implicati in rezolvarea hartiilor daca-si permit ,in cazul in care se depaseste termenul de 5 ani ,sa achite lucrarile realizate . Ar mai fi fost o solutie de realizare ,ocolirea pur si simplu prin doua viraje ,dreapta-stanga ,a zonei unitatii politiei de frontiera ,cu demolarea bateriei de garaje existenta . Oare cum s-a organizat licitatia fara autorizatie de construire ? La cate nenorociri se intampla pe Bdul Otelarilor ar trebui sa se demareze de urgenta aceata lucrare. Articolul se incheie cu :"....în zona unităţii militare va avea o singură bandă pe sens, de şapte metri lăţime " intreb ,daca are spate metri o singura banda pe sens de ce nu-i transformata in doua benzi de 3,5 m ? Nu vreau sa fiu proroc mincinos dar presimt ca nu se va mai realiza drumul hartiilor................iar autonomia locala este o balverna buna numai de a pasa raspunderea pentru scoli ,spitale etc. " Cred incontinuare ca rezolvarea-i in curtea Consiliului Local ,asta daca se vrea. Daca nu si nu ,atunci sa se scoata traficul greu si usor din oras prin mutarea trecerii bac in amonte de gura Siretului ... evident cu investiatia propietarilor de bacuri. .... numai asa ceva interese vor grabi realizarea drumului de legatura........bhaietii destepti stiu la cine fac aluzie.
  5
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.