ADMITERE la Universitatea ”Dunărea de Jos” | Un sfert din locurile bugetate sunt LIBERE pentru a doua sesiune

ADMITERE la Universitatea ”Dunărea de Jos” | Un sfert din locurile bugetate sunt LIBERE pentru a doua sesiune
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" mai are, după prima admitere, 434 de locuri disponibile la buget şi 947 cu taxă. A doua sesiune de admitere va începe pe 16 august şi va fi doar pe bază de dosar. După cum era de aşteptat, singura facultate care şi-a ocupat toate locurile, atât la buget cât şi la taxă, şi nu va mai participa la cea de-a doua admitere, pe bază de dosar, este cea de Medicină şi Farmacie. Pe locul al doilea se situează Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), care au reuşit să-şi ocupe din prima locurile bugetate la toate specializările. Cei care se înscriu aici pot opta doar pentru taxă: sunt 60 de locuri la FEAA şi 53 la FEFS.

La Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, mai sunt disponibile cinci locuri la buget la Istorie şi cinci la Artă sacră, dar şi 161 de locuri cu taxă, la toate cele cinci specializări. Facultatea de Arte mai are cinci locuri bugetate la Teatru şi artele spectacolului şi 12 locuri cu taxă. La Facultatea de Litere mai e un loc la buget la specializarea Română-Engleză, nouă la Franceză-Română, 10 la Franceză-Engleză şi patru la Engleză-Franceză, dar şi 220 de locuri cu taxă.

Surpriza admiterii o constituie Facultatea de Arhitectură Navală, unde, spre deosebire de alţi ani, când nu mai rămâneau locuri neocupate, are 24 de locuri la buget şi doar două la taxă. Nici Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor nu stă mai bine: sunt 83 de locuri la buget disponibile, la prima admitere ocupându-se doar o treime din cele existente. În plus, cei care vor să studieze Ingineria produselor alimentare sau Ştiinţa mediului au la dispoziţie peste 100 de locuri cu taxă. Facultatea de Inginerie mai are neocupate 126 de locuri la buget şi 134 cu taxă, iar Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică - 47 de locuri la buget şi 110 cu taxă. La Facultatea de Ştiinţe şi Mediu sau la Inginerie şi Agronomie Brăila, jumătate din locurile bugetate sunt încă libere.

Citit 5663 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2017 14:02

5 comentarii

 • postat de Carmen
  Vineri, 11 August 2017 16:13
  @vlad tepes
  I-ai uitat chiar pe cei ce au umplut țara de ,,diplome,, (din care își poți face coș de semințe).
  Cel ce NU ȘTIE ce are de făcut își poate pierde timpul și banii la ,,Universitatea de Jos,,.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Treziti-va tinerilor!
  Joi, 10 August 2017 16:57
  Se gaseste de munca, agenti de paza pe la firmele interlopilor, supraveghetori la salile de jocuri tot ale lor, cizmareasa pe la vreun borfas de patron!
  0
  6
  Raportează
 • postat de vlad tepes
  Joi, 10 August 2017 16:52
  Singurele domenii si profesii care mai merg in tara sunt: it, medicina , farmacie, telefonie, gaze, electricitate, apa, bautura, tigari, droguri, prostitutie, agricultura, senator, deputat, primar, hot, gropar la cimitir, popa, politist, judecator sau sclav cu minim pe economie. Sclavul munceste ia banii de la stapan apoi merge in supermarket si cumpara mancare cu E-uri apoi se imbolnaveste si merge si da banii la medic, medicul il lasa sa moara apoi popa il ingroapa. E un circuit sigur si eficient. Intervine si politistul si judecatorul, procurorul si ancheteaza de ce a murit sclavul pentru ca nu mai e fosrta de munca. Apoi verdict: unul la leu ...poate sa moara..se nasc altii...care vor devenii tot sclavi...tot saraci...tot nefericiti si murind de cancer....si tot asa....intelegeti?!
  0
  9
  Raportează
 • postat de Mai terminati cu vrajeala asta , gen :
  Joi, 10 August 2017 07:09
  "Surpriza admiterii o constituie Facultatea de Arhitectură Navală, unde, spre deosebire de alţi ani, când nu mai rămâneau locuri neocupate, are 24 de locuri la buget şi doar două la taxă " , si uitati-va la evolutia din ultimii ani ale : ICEPRONAV , Santierul Naval Braila , Galati , Tulcea si acum Mangalia , etc...
  Intr-o industrie in care patronii , azi angajeaza si maine dau afara , apoi iar angajeaza iar dau afara , ce incredere poti sa mai ai ???
  Voi credeti ca aici totul merge snur si pe banda rulanda , ca in industria auto de la Pitesti sau Craiova ?
  Iar locuri neocupate la Nave , in toamna , au mai fost si in anii trecuti , nu este prima oara.
  0
  9
  Raportează
 • postat de dan
  Joi, 10 August 2017 01:23
  Scoli sunt multe dar locuri de munca nu gasim. Sunt ocupate!
  4
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.