UPDATE | Adolescent de 17 ani, ÎMPUȘCAT în plină stradă, în urma unei altercaţii în Micro 20

UPDATE | Adolescent de 17 ani, ÎMPUȘCAT în plină stradă, în urma unei altercaţii în Micro 20
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE | Un adolescent de 17 ani din Galaţi a ajuns la spital, miercuri seară, 16 august, cu multiple plăgi împuşcate după ce a fost implicat într-o altercaţie în faţa unui bloc din Micro 20. Tatăl băiatului povesteşte, din cele aflate de la adolescent, că totul a pornit de la o neînţelegere. Conform acestuia, băiatul lui se plimba cu prietena lui şi cu un alt cuplu. La un moment dat, cei doi băieţi s-au luat la ceartă, iar în conflictul lor a intervenit un alt bărbat, care a coborât dintr-o maşină. „După câte am înţeles de la băiat şi de la două fete care erau cu el, dar şi de la celălalt băiat, se certau între ei şi deodată a oprit o maşină lângă ei, s-a dat o persoană jos şi a început să îi întrebe de o înjură pe mama lui sau ceva de genul acesta. A fost prima dată când l-au văzut. Băieţii se certau între ei, fetele s-au dat mai deoparte, iar după aia a început o ceartă între ei. Cred că s-au luat la bătaie. Bărbatul acela s-a dus la maşină şi a venit cu pistolul. Băiatul celălalt şi fetele au fugit, dar băiatul meu nu a mai fugit. Probabil a crezut că nu va trage, că vrea doar să îl sperie”, povesteşte tatăl adolescentului.

Imediat după incident, la faţa locului a fost chemat un echipaj medical, care i-a acordat adolescentului primul ajutor. „Serviciul nostru a fost solicitat să intervină la o altercaţie care a avut loc în faţa unui bloc din municipiul Galaţi, unde un tânăr a fost împuşcat de mai multe ori. La faţa locului, echipajul nostru a găsit un băiat de 17 ani, care fusese împuşcat de cinci ori cu un pistol cu bile în zona toracică anterioară, în membrul superior şi în coapsa stângă. Din relatările de la faţa locului  se pare că a avut o altercaţie cu nişte tineri, el se plimba cu prietena şi a avut o altercaţie cu nişte tineri care erau pe margine acolo, unul dintre aceştia scos pistolul şi a tras. Echipajul nostru a acordat primele îngrijiri, a perfuzat pacientul, l-a liniştit pentru că era agitat, i-a pansat rănile şi l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă”, ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Adolescentul împuşcat cu pistolul cu bile de cauciuc a fugit din zona în care a avut loc incidentul, mărturie fiind  urmele de sânge de pe strada şi trotuarele din zonă. Cazul a fost preluat de poliţiştii gălăţeni, care, sub coordonarea unui procuror, fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt miercuri seară în cartierul Micro 20. Din primele verificări însă, oamenii legii au stabilit că pistolul cu bile era deţinut legal. „În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe. Persoana deţinea arma în mod legal, pe bază de autorizaţie”, ne-a explicat Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.


Un adolescent de 17 ani a ajuns la spital cu patru plăgi împuşcate după ce a fost implicat într-o altercaţie în cartierul Micro 17. Se pare că băiatul era cu prietena lui şi un individ a scos pistolul şi a tras. Adolescentul a fost rănit în piept, abdomen şi picior.

La faţa locului a ajuns de urgenţă o ambulanţă, care i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la spitalul judeţean. Băiatul a rămas internat, iar, conform celor de la Serviciul de Ambulanţă rănile nu i-au pus însă viaţa în pericol. Incidentul, care a avut loc miercuri seară, este acum în anchetă la poliţie, urmând ca oamenii legii să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 25581 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.