Gospodărire Urbană a pierdut lupta cu buruienile

Gospodărire Urbană a pierdut lupta cu buruienile
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

După ce oraşul a fost "asediat" de buruieni, luni în şir, iar multe dintre cartiere şi parcuri nu au fost întreţinute aşa cum se cuvine, în condiţiile în care, în multe zone ale municipiului, bălăriile atingeau statura unui copil de trei-patru ani, iar gălăţenii nemulţumiţi au "bombardat", întreaga vară, municipalitatea cu sesizări, societăţii Gospodărire Urbană nu i se va mai permite să se ocupe de spaţiile verzi din oraş.

Pentru că a dat chix pe bandă rulantă, activitatea de întreţinere a spaţiilor verzi, a fântânilor arteziene şi cişmelelor, a mobilierului urban şi a coşurilor stradale de gunoi s-ar putea întoarce, după aproximativ un an de "experiment" eşuat, la Serviciul Public Ecosal. Informaţia ne-a fost confirmată atât de către directoarea Ecosal, Mirela Furtună, cât şi de către primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

"Anul acesta, este puţin probabil să se producă această schimbare, întrucât, înainte de toate, este nevoie de o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. Mai mult, activitatea trebuie bugetată, pentru ca noi să ne pregătim aşa cum trebuie pentru a îndeplini, din nou, aceste sarcini", ne-a declarat directoarea Serviciului Public Ecosal. Mirela Furtună a precizat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens, însă au fost purtate mai multe discuţii cu reprezentanţii Primăriei. La un moment dat, s-a luat în calcul ca societatea Gospodărire Urbană să mai păstreze doar sarcina de a întreţine aliniamentele stradale, iar Ecosal să intervină în interiorul cartierelor. "Am solicitat să ne ocupăm şi de întreţinerea coşurilor stradale, a celor portocalii, în condiţiile în care noi, fiind cei care le curăţă, ştim exact în ce zone acestea lipsesc sau dispar, avem o evidenţă clară a lor", ne-a spus reprezentanta Ecosal.

"Este posibil să externalizăm întreţinerea parcurilor"

Primarul Ionuţ Pucheanu a confirmat că, pe fondul nemulţumirilor generate de modul în care societatea Gospodărire Urbană şi-a făcut treaba, este posibil ca entităţii să-i fie "confiscate" aceste activităţi. "Este prematur, întrucât încă analizăm diverse variante. De exemplu, am putea externaliza activitatea de întreţinere a parcurilor. Luăm în calcul şi acest aspect. De asemenea, este posibil ca Ecosal să acţioneze în interiorul cartierelor", ne-a spus primarul.

Directorul Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, nu a dorit să comenteze planurile municipalităţii, "în condiţiile în care nu există o decizie, la acest moment".

În primăvara acestui an, societatea condusă de Bogdan Ardean a preluat de la Ecosal "toată partea de spaţii verzi, pentru că, până atunci, cele două societăţi aveau împărţit acest sector. Dacă până acum ne ocupam de aliniamentul stradal, iar Ecosal de spaţiile verzi din cartiere, am considerat că ar fi normal să ne ocupăm noi de întregul sector, pentru a elimina sincopele legate de cine şi unde se ocupă. A doua activitate pe care o preluăm este întreţinerea şi reparaţia mobilierului urban, adică a băncilor din oraş, dar şi toată zona de agrement pentru copii din parcuri (tobogane, leagăne, balansoare, etc). Iarăşi, era o anomalie, pentru că noi ne ocupam de parcuri, dar nu şi de mobilierul urban din parcuri", declara Ardean, în luna martie, la scurt timp de la numirea în funcţie.

Citit 6454 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.