Fetiţă bătută repetat de mama sa şi de concubinul acesteia

Fetiţă bătută repetat de mama sa şi de concubinul acesteia
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O fetiţă de nici doi ani a fost bătută în mod repetat de mama sa, Elena Stanciu, şi de concubinul acesteia, Zamfirel Voicu, timp de mai bine de patru luni. Calvarul copilului ar fi continuat fără îndoială, dacă o vecină nu ar fi anunţat poliţia despre modul în care este tratat tocmai de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de el.

Cu faţa şi corpul pline de vânătăi şi vizibil traumatizată, fata a fost adusă la Secţia 3 Poliţie, joi dimineaţă, de către o vecină. Femeia le-a povestit oamenilor legii că reuşise să o ia pe micuţă, cu o seară înainte, din apartamentul în care a fost chinuită în mod constant.

"Eram în faţa blocului, era trecut de 12,00 noaptea, iar fata se auzea plângând puternic. Am urcat şi am văzut că o băteau amândoi. Am hotărât să o iau să stea la mine peste noapte. Ei nu m-au împiedicat, chiar mi-au spus că vor să scape de ea. Ambii au probleme cu băutura", a povestit Zamfira Popa, femeia care a dus-o pe fată la poliţie.

Fata este acum internată la Spitalul de Copii din Galaţi, unde va rămâne până ce rănile de pe corp i se vor vindeca. Potrivit medicilor, se află în stare stabilă, cel puţin fizic. Cu siguranţă, însă, că micuţa va rămâne cu răni emoţionale, care nu se vor vindeca prea uşor.

Protecţia Copilului a demarat deja o anchetă socială. După ce va putea pleca din spital, fata va fi dată în grija unei asistente maternale. În funcţie de ce vor decide apoi judecătorii, este foarte posibil ca mama sa să fie decăzută din drepturi.

Reţinuţi de poliţişti

Concomitent cu ancheta celor de la Protecţia Copilului, Poliţia i-a reţinut pe mama copilului şi pe concubinul femeii. "În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului. Atât mama, cât şi concubinul acesteia au fost reţinuţi", a declarat agentul principal Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Deşi vecinii spun că ştiu de patru luni de chinurile la care a fost supusă copila, este foarte probabil ca bătăile să fi început cu mult mai devreme.        

Citit 8479 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.