Lupul moralist. Nici cărţile vândute de Vosganian fără chitanţă nu produc impozit!

Lupul moralist. Nici cărţile vândute de Vosganian fără chitanţă nu produc impozit!
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Evenimentul "Noaptea în bibliotecă", organizat sâmbătă de Biblioteca "V.A.Urechia" din Galaţi, a beneficiat şi de prezenţa lui Varujan Vosganian, care şi-a lansat cu acest prilej romanul "Copiii războiului".

Fostul ministru al Economiei şi-a pus recent tot internetul în cap, după ce a afirmat că înclinaţia românilor spre autoconsum "ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei", deoarece grădinile, coteţele şi atelierele din curte produc PIB, nu şi impozite. "Oul unei găini din curtea unui gospodar, ou care trece din coteţ direct în tigaie, nu produce niciun ban impozit", aşa a argumentat Vosganian, pe o reţea de socializare.

Cu ocazia prezenţei sale la Galaţi, am observat că Varujan Vosganian este ca lupul moralist. Pentru niciuna din cărţile pe care a semnat autografe şi pe care le-a vândut la evenimentul de la "V.A.Urechia", Vosganian nu a eliberat nici chitanţă, nici factură, nimic! Situaţia ne-a fost semnalată de un gălăţean care a cumpărat respectivul volum şi care a vrut să-l plătească cu cardul. "Nu se poate!", i-a replicat autorul, care a vândut cărţile "pe persoană fizică", cum spunea un... contemporan. În condiţiile în care un exemplar din "Copiii războiului" a costat 40 de lei, oare Vosganian o fi calculat cât impozit a pierdut statul român în urma vânzării cărţilor sale fără chitanţă? Sau poate distinsul fost ministru consideră că la scriitori se poate, iar la fermieri nu. Ori crede că noi, românii, suntem mai mult găinari decât intelectuali...

Citit 14536 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.