ATENȚIE! S-a modificat programul de transport în Galați

ATENȚIE! S-a modificat programul de transport în Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După lăsarea serii, minutele de aşteptare în staţiile lipsite de refugii s-au dublat, în urma deciziei luate de consilierii locali, la propunerea SC Transurb, susţinută de Compartimentul Transport Urban din cadrul Primăriei Galaţi. Din păcate, operatorul de transport a omis să anunţe schimbarea înainte ca ea să se petreacă. Abia după ce "Viaţa liberă" a solicitat informaţii, reprezentanţii societăţii au anunţat că "programul de transport public local a suferit o serie de modificări".

La finele lunii septembrie, aleşii au modificat din nou contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune în municipiul Galaţi încheiat cu SC Transurb SA. Motivaţia a constituit-o adresa trimisă de operatorul de transport: "De la data intrării în vigoare a noului program de transport, respectiv data de 9 mai 2016, s-au efectuat verificări şi monitorizări asupra fluxului de călători, respectiv gradul de încărcare a mijloacelor de transport în diferite perioade din zi. Astfel, s-a constatat că există trasee pe care, după ora 18,00, respectiv, după ora 20,00, cererea de transport este sub capacitatea oferită, existând trasee la care nu se mai justifică asigurarea numărului de autobuze şi tramvaie conform programului de transport". În raportul de specialitate al hotărârii adoptate se precizează că, în urma adresei Transurb, precum şi ca urmare a monitorizării programului de transport de către Compartimentul Transport Urban, "considerăm legală şi oportună iniţiativa de modificare a programului de transport în sensul diminuării numărului de curse realizate pe anumite trasee şi în anumite intervale orare". Astfel, s-a decis diminuarea, în zilele lucrătoare, după ora 18,00, a numărului de autobuze de pe traseele 10, 11, 18, 26, 27, 28, 102 şi 105, iar după ora 20,00 a numărului de mijloace de transport de pe rutele 12, 23, 24 şi 35. În zilele nelucrătoare, în acelaşi interval orar, 18,00 - 22,00, s-au împuţinat mijloacele de transport pe traseele 11, 12, 14, 18, 28, 35, 102, 105. La fel se întâmplă şi cu tramvaiele de pe traseele 7, 39 şi 44. Prin votul aleşilor, măsura a intrat în vigoare la 1 octombrie 2017 şi va fi valabilă până pe 30 iunie 2018.

Solicitările părinţilor

Reducerea numărului de autobuze de pe trasee, odată cu lăsarea serii, a stârnit îngrijorarea şi nemulţumirea părinţilor elevilor care învaţă după-amiaza. Mai mulţi gălăţeni ne-au contactat cu rugămintea insistentă de a le transmite autorităţilor că reducerea numărului de mijloace de transport ar fi trebuit operată după ora 19,00. "Sunt copii care termină programul la ora 18,00, ba chiar mai târziu, după ce numărul autobuzelor s-a împuţinat, şi sunt nevoiţi să aştepte în întuneric şi frig 24 sau chiar 48 de minute. Înţelegem că trebuie să se facă economie la bani publici, dar ar trebui să ia în calcul şi siguranţa copiilor! Cred că ar fi fost indicat să reducă numărul de autobuze după ora 19,30. Îi rugăm pe aleşii locali să ia în calcul că şi ei sunt părinţi, şi nu toţi avem posibilitatea de a ne aduce copiii de la şcoală cu maşina personală. Sper să revină asupra deciziei", ne-a transmis un părinte.

Citit 33511 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.