Taximetriştii din Galaţi au mărit tarifele
Foto: Viaţa liberă

Taximetriştii din Galaţi au mărit tarifele
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Începând din această săptămână, cei mai mari operatori taxi din Galaţi au mărit tarifele, în medie, cu 20 de bani pe kilometru. Astfel, maşinile de la As circulă cu 1,79 lei/km - tarif de zi, iar taxiurile de la Samatax, Smart şi Albertini percep de la pasageri 1,89 lei/km. Tarifele de noapte sunt cu 10 bani pe kilometru mai mari. În consecinţă, o cursă de zi din centru până în Micro 19, care costa înainte aproximativ 10-11 lei, va costa acum 13-14 lei. Cursele mai scurte, cele de 5-6 lei, vor costa cu aproximativ un leu mai mult. Noile tarife sunt sub plafonul maxim aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, cel de 1,99 lei/km.

Reamintim că, la sfârşitul lunii trecute, peste 50 de taximetrişti gălăţeni s-au adunat pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, declarându-se nemulţumiţi de tarifele pe care sunt obligaţi să le practice şi care sunt - spuneau ei - printre cele mai mici din ţară, cu excepţia Bucureştiului. "Aproape în toate celelalte judeţe, tariful e peste doi lei pe kilometru. Iar la Galaţi avem şi cea mai scumpă licenţă din ţară, de 660 de lei, în condiţiile în care peste tot ea costă cam 50 de lei. Pur şi simplu, nu ai cum să-ţi acoperi toate cheltuielile", spuneau taximetriştii.

Conform Primăriei Galaţi, tarifele maxime pentru transportul cu taxiurile se stabilesc sau se ajustează "pe baza unor note de fundamentare realizate de către transportatorii autorizaţi, cu consultarea asociaţiilor profesionale reprezentative, care să treacă pe la departamentele specializate din Primărie şi să fie aprobate prin hotărâri de Consiliu Local". Deocamdată, tariful maxim de 1,99 lei/km nu a fost modificat.        

Citit 10083 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.