Primele troleibuze noi sosesc luni la Galaţi

Primele troleibuze noi sosesc luni la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Potrivit unei informări transmise de administraţia locală, primele două troleibuze nou-nouţe vor ajunge luni, 6 noiembrie, în Galați. Acestea au plecat joi, 2 noiembrie, de la fabrica Skoda Electric a.s., din Cehia.

"Troleibuzele nu vor intra imediat pe trasee, pentru că urmează o etapă firească în care acestea vor fi omologate, apoi vor fi adaptate echipamentele electrice la reţeaua din Galați. După finalizarea testelor, se va face recepţia şi transferul de proprietate, iar apoi troleibuzele vor intra pe trasee", transmite Primăria Galaţi. Potrivit sursei citate, tot luni, 6 noiembrie, va sosi şi o echipă de specialişti din Cehia, care va testa troleibuzele fără pasageri pe reţeaua locală, pentru a regla parametrii tehnici.

Sunt bani pentru 16 trolee

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", contractul de achiziţie a 14 troleibuze a fost semnat pe 16 martie 2017 şi are o valoare 5.567.784,07 de euro, preţ care include consumabilele şi piesele de schimb pentru 36 de luni, perioada de garanţie. Banii provin din creditul pe care Primăria municipiului Galaţi l-a contractat, în mandatul trecut, la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Conform calendarului iniţial, termenul de livrare era de zece luni de la semnarea contractului. Numai că, la momentul semnării, Karel Majer, membru în consiliul de conducere al Skoda Electric a.s., a promis livrarea tuturor troleibuzelor până de Crăciun. "Aşadar, conform calendarului de livrare actualizat, furnizat de partenerul ceh, în fiecare săptămână a lunii noiembrie vor sosi loturi a câte trei troleibuze, astfel încât toate cele 14 troleibuze vor ajunge în Galaţi până la începutul lunii decembrie", precizează Biroul de Presă al Primăriei.

Vestea şi mai bună este că, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, sunt bani pentru achiziţia a încă două troleibuze: "În urma licitaţiilor pe care le-am organizat pe fondurile BERD, avem o economie de aproximativ un milion de euro, care ne permite achiziţionarea altor două troleibuze, lucru pe care îl vom şi face. Ceea ce înseamnă că Galaţiul va avea 16 troleibuze noi, fapt ce ne va permite schimbarea în totalitate a parcului utilizat. Sunt troleibuze nou-nouţe, cu absolut toate facilităţile unui troleibuz de secol XXI", a precizat edilul.

Citit 10220 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.