Târgul ZILELE GALAȚIULUI, pe Faleza superioară

Târgul ZILELE GALAȚIULUI, pe Faleza superioară
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Oferta pentru gălăţeni, cu ocazia minivacanţei prilejuite de Ziua Sf. Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României, s-a îmbogăţit cu o nouă destinaţie - Faleza superioară, unde se desfăşoară, începând de ieri, 30 noiembrie, încă o ediţie a Târgului Zilelor Galaţiului.

Este o zonă agreată de gălăţeni, între Elice şi Parcul Viva, destinată petrecerii timpului liber şi zilelor de sărbătoare ale oraşului de la mal de Dunăre, vremea ţine cu noi, aşa că avem toate motivele să mergem la târg. Mai ales că, aşa cum ne spune Marinela Olei, reprezentanta firmei organizatoare - Palmyra Events, Zilele Galaţiului este unul dintre cele mai mari târguri din ţară.

Produsele: cele tradiţionale, de sezon! Nu lipsesc  brânzeturile, grătarele, cârnaţii, pastrama de oaie şi mititeii - stropite, după gustul fiecăruia, cu bere sau cu vin fiert. Sunt şi dulciuri pentru mici şi mari - porumb fiert şi gogoşi, jucării, produse apicole şi de artizanat, precum şi un important sector alocat celor care vând căciuli din blană, articole de pielărie şi blănărie. Loc de distracţie este berechet: sunt zece terase ale comercianţilor gălăţeni şi alte trei pentru cei veniţi din alte oraşe. De altfel, spune, Marinela Olei, "ponderea comercianţilor din oraşul şi judeţul Galaţi prezenţi la târgul de pe Faleza superioară este undeva la 25-30%. Restul sunt comercianţi din ţară. E unul dintre cele mai mari târguri, vă comparaţi cu Baia Mare, cu cel mai mare sector de blănărie şi pielărie pe care l-am văzut. Asta probabil şi pentru că se cere acest produs, din cauza climei, dar şi pentru că este cam singurul târg organizat în ţară de ziua Sf.Andrei".

"Este pentru a doua oară consecutiv când organizăm Târgul Zilele Galaţiului, după ce am câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi, la care au fost trei firme participante. În sarcina noastră, ca organizatori, intră tot ce înseamnă cheltuieli aferente: taxe de domeniu public conform hotărârii de CL, cablarea întregii zone, consumul de combustibil, pentru că mergem numai pe generatoare, toalete, igienizarea lor şi salubrizare, toate avizele - DSP, DSV şi ISU, paza (avem un contract încheiat cu o firmă de pază). Preţul perceput participanţilor nu este mare, este corect, cu un minimum de adaos pentru firmă, pentru că ăsta ne e obiectul de activitate şi muncim. Preţurile sunt publice, sunt afişate, există contracte şi facturi pentru toţi comercianţii.

Foarte important: Primăria nu ne-a impus nimic, dar gălăţenii au avut preţuri preferenţiale (cu discount de 10%) la terasele de alimentaţie publică faţă de cei din exterior, pentru că luăm în considerare că ei aici îşi plătesc impozitele. Şi mai e un aspect pentru care aplicăm discountul, în afară de faptul că sunt oamenii oraşului: ei nu fac acest lucru în permanenţă, cum sunt ceilalţi comercianţi care vin la târguri, şi trebuie ţinut cont şi de acest lucru", ne-a mai spus reprezentanta Palmyra Events.

(P)

Citit 10941 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:39