Un parc repetent la întreţinere. Cum se vede realitatea prin ochii adolescenţilor gălăţeni

Un parc repetent la întreţinere. Cum se vede realitatea prin ochii adolescenţilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Modul în care percepem realitatea este profund subiectiv şi determinat de preocupările şi propriile noastre dorinţe referitor la un subiect sau altul. De foarte multe ori, în calitate de jurnalişti, suntem acuzaţi că nu privim lucrurile în mod obiectiv şi că facem din ţânţar armăsar, chiar şi atunci când nu este neapărat cazul. În apărarea mea şi a breslei, voi spune că este de datoria noastră să ne concentrăm asupra detaliilor, fie ele negative sau pozitive, din poveştile de viaţă pe care le spunem. Dar, ca să demonstrez că nu doar noi vedem lucrurile urâte care ne înconjoară, le-am cerut, săptămâna trecută, celor câțiva elevi din clasa a X-a B de la Colegiul Tehnic "Paul Dimo" care au făcut practică la "Viaţa liberă", să fotografieze lucrurile care i-au deranjat cel mai mult în micul parc de lângă redacţie. Am făcut o selecţie din imaginile surprinse de ei şi le publicăm ca atare, în speranţa că administratorii acestui oraş vor înţelege că nu doar noi, jurnaliştii, vedem numai ceea ce este urât. La fel văd şi cetăţenii. În cazul acesta, nişte cetăţeni care încă nu au drept de vot. Dar care, peste doi ani, vor avea.  

Totul trebuie renovat

"Părerea mea este că ar trebuie să fie renovat tot parcul: refăcut monumentul, schimbate bordurile, gardul acoperit cu grafitti", ne-a spus Mihai Pricop, autorul fotografiei alăturate, în timp ce colega lui, Andreea Gulerez, observă că "monumentul istoric este mai mult o ruină, iar băncile nu au umbră şi mă îndoiesc de faptul că ar sta cineva pe ele în plin soare".

Fotografii de Maxim Iordan, Andrei Podaru, Ionuţ Costea, Andreea Gulerez, Andreea Petrică, Teodora Vieru şi Mihai Pricop

Citit 2953 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.