Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
2 comentarii

Modul în care percepem realitatea este profund subiectiv şi determinat de preocupările şi propriile noastre dorinţe referitor la un subiect sau altul. De foarte multe ori, în calitate de jurnalişti, suntem acuzaţi că nu privim lucrurile în mod obiectiv şi că facem din ţânţar armăsar, chiar şi atunci când nu este neapărat cazul. În apărarea mea şi a breslei, voi spune că este de datoria noastră să ne concentrăm asupra detaliilor, fie ele negative sau pozitive, din poveştile de viaţă pe care le spunem. Dar, ca să demonstrez că nu doar noi vedem lucrurile urâte care ne înconjoară, le-am cerut, săptămâna trecută, celor câțiva elevi din clasa a X-a B de la Colegiul Tehnic "Paul Dimo" care au făcut practică la "Viaţa liberă", să fotografieze lucrurile care i-au deranjat cel mai mult în micul parc de lângă redacţie. Am făcut o selecţie din imaginile surprinse de ei şi le publicăm ca atare, în speranţa că administratorii acestui oraş vor înţelege că nu doar noi, jurnaliştii, vedem numai ceea ce este urât. La fel văd şi cetăţenii. În cazul acesta, nişte cetăţeni care încă nu au drept de vot. Dar care, peste doi ani, vor avea.  

Totul trebuie renovat

"Părerea mea este că ar trebuie să fie renovat tot parcul: refăcut monumentul, schimbate bordurile, gardul acoperit cu grafitti", ne-a spus Mihai Pricop, autorul fotografiei alăturate, în timp ce colega lui, Andreea Gulerez, observă că "monumentul istoric este mai mult o ruină, iar băncile nu au umbră şi mă îndoiesc de faptul că ar sta cineva pe ele în plin soare".

Fotografii de Maxim Iordan, Andrei Podaru, Ionuţ Costea, Andreea Gulerez, Andreea Petrică, Teodora Vieru şi Mihai Pricop

Citit 2345 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 21:22

2 comentarii

 • postat de Adrian Vineri, 08 Iunie 2018 12:50 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  6

  Daca ati sti ce buget are primaria, daca ati sti ce salarii nesimtite/uriase au, si daca ati sti cat costa reablitarea unui mic parc, ne-am ingrozi cat de prosti suntem ca sustinem/votam/empatizam cu o asemenea institutie si mai ales cu o aemenea mizerie de partid. Nu cred ca mai avem scapare. Ca niciodata un partid controleaza aproape tot in Romania. O sa ajungem sa ne plangem si sa ni se rada in fata. O sa ajungem niste neputinciosi, daca nu suntem deja. Am dormit 27 de ani. TOTI. Nu ne-a pasat deloc cine ne conduce. Nu ne-a pasat ca calcam pe trotuare stricate, nu ne-a pasat ca mergem prin gropi, nu ne-a pasat ca ramanem fara parcuri. Nu ne-a pasat de nimic. Ne-a interesat doar burta proprie si ce ne mai iese si noua dintr-o combinatie sau bisnitareala. Somnul nostru a scos la iveal un monstru. Foarte greu de starpit. E trist si imi vine sa plang cat de rau am ajuns si cat de indiferenti sunt inca multi oameni. E trist. Foarte.

  Raportează
 • postat de Iulia Marți, 05 Iunie 2018 11:56 185.165.168.*** Link la comentariu
  0
  8

  SUNT MULTE PARCURI REPETENTE LA INTRETINERE IN ORASUL GALATI.

  De exemplu parcul foarte intens frecventat atat de copii cat si de adulti de langa spitalul de copii, ii vezi mai mereu pe copii stand pe bancute, la umbra copacilor, pe iarba, dar si multi adulti, batrani care stau pe bancute. Parcul acela e dezastru, cu dale sparte, dale lipsa, dale alunecoase, gazonul care e neingrihit, dar si mult prea putini copaci.

  Si...A facut cineva ceva in acest sens?
  Nu.
  Oricat le-ai sesiza autoritatilor nici ca se misca in sensul modernizarii si acelui parc de langa spitalul de copii ce este foarte frecventat de copii care ies putin de la spital cat sa se relaxeze un pic stand pe bancute la umbra copacilor.

  Si asta este doar un alt exemplu de parc neglijat, ignorat, desconsiderat, neingrijit. Sa mai vorbim si de alte parcuri pe care primaria le ignora? Sa vorbim oare de parcul Coposu a carui modernizare si chiar extindere (prin incorporarea fostei uzine de apa) a fost promisa?
  De ce ne mira. Sunt oaze de liniste si verdeata ce au fost neglijate, ignorate, uitate si care din parcuri parca acum arata a maidan sau a orice altceva numai a parc nu mai arata parcurile din Galati (bineinteles, exceptie facand parcul Viva).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.