Zelenski: "Sunt gata pentru negocieri" cu Putin. Eşecul discuţiilor ar putea însemna "Al Treilea Război Mondial"

Zelenski: "Sunt gata pentru negocieri" cu Putin. Eşecul discuţiilor ar putea însemna "Al Treilea Război Mondial"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este "gata pentru negocieri" cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă acestea eşuează, "ar însemna că acesta este Al Treilea Răboi Mondial". "Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Cred că fără negocieri nu putem opri acest război", a declarat Zelenski, duminică, într-un interviu pentru CNN, conform news.ro. "Cred că trebuie să folosim orice şansă pentru a avea o posibilitate de negociere, de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eşuează, ar însemna că acesta este Al Treilea Război Mondial", a adăugat preşedintele Ucrainei.

Zelenski a îndemnat la noi negocieri zilele acestea, în timp ce se apropie a patra săptămână a invaziei Rusiei în Ucraina. Într-un mesaj video postat sâmbătă, el a cerut discuţii "fără întârziere", avertizând că, în caz contrar, pierderile Rusiei vor fi "uriaşe". "Noi am insistat mereu pentru negocieri. Am oferit întotdeauna dialog, am oferit soluţii pentru pace", a spus el.

Anterior, Zelenski a spus că priorităţile sale la negocieri sunt clare: "Sfârşitul războiului, garanţii de securitate, suveranitate, refacerea integrităţii teritoriale, garanţii reale şi protecţie reală pentru Ucraina".

Citit 1887 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.