Forțele ruse se pregătesc pentru un nou asalt în est. UK: Rusia ar putea folosi muniție cu fosfor
Foto: Foto: Profimedia Images

Forțele ruse se pregătesc pentru un nou asalt în est. UK: Rusia ar putea folosi muniție cu fosfor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Forțele ruse se regrupează pentru o nouă fază a războiului, un nou asalt pe care îl pregătesc în est, avertizează serviciul militar de informații al Marii Britanii, conform Digi 24. La rândul lui, Volodimir Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru atacuri și mai puternice ale rușilor. Explozii puternice au fost în Nikolaev, oraș în sudul Ucrainei, oamenii spunând că sunt cele mai puternice deflagrații la care au asistat de la începutul războiului. Pe de altă parte, bilanțul morților în urma atacului din gara Kramatorsk a crescut la 57 de persoane.

Jack Sullivan: „Sunt atrocități în masă, sunt crime de război”

Consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan spune că rapoartele privind torturarea și uciderea unor civili ucraineni sunnt „îngrozitoare... de-a dreptul șocante, dar nu surprinzătoare”, potrivit ABC News. Sullivan a spus că, înainte de începerea războiului, rapoarte desecretizate ale serviciilor de informații „au indicat că există un plan de la cele mai înalte niveluri ale guvernului rus de a viza civilii care se opun invaziei”.

Deci este ceva planificat”, a spus el, adăugând că este posibil ca unele unități ar fi acționat fără ordine din partea liderilor lor, frustrate de opoziția din partea ucrainenilor.

Cred că unele dintre aceste unități s-au angajat în aceste acte de brutalitate, aceste atrocități, aceste crime de război, chiar și fără ordin de sus. Dar nu vă înșelați, problema mai mare a crimelor de război și atrocităților pe scară largă din Ucraina se află la mâna Kremlinului și a președintelui rus”, a spus el.

Întrebat dacă actele comise de armata rusă sunt un genocid, așa cum a sugerat premierul britanic Boris Johnson, care a mers săptămâna trecută la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Sullivan a remarcat că Departamentul de Stat ia de obicei această decizie după o investigație și o analiză juridică. „Dar să lăsăm legalitățile deoparte pentru un moment... Cred că toți putem spune că acestea sunt atrocități în masă. Sunt crime de război”, a spus Boris Johnson.

 

 

 

Citit 625 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2022 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.