Se construieşte primul centru pentru bolnavii de Alzheimer
Foto: Marius Negri

Se construieşte primul centru pentru bolnavii de Alzheimer
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În toamna acestui an, va fi inaugurat, la Galaţi, primul centru public pentru bolnavii de Alzheimer. Investiţia este derulată de Consiliul Judeţean (CJ) şi se ridică la aproximativ trei milioane de lei.

Primul centru public destinat persoanelor care suferă de Alzheimer va funcţiona în Port, într-o clădire care aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), pe care Consiliul Judeţean o renovează, în prezent, cu bani din bugetul propriu. Lucrările au demarat anul trecut şi se vor încheia, cel mai probabil, în vara acestui an, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Şeful CJ estimează că centrul va fi inaugurat în toamnă, întrucât, după ce se vor încheia lucrările de reabilitare a clădirii, vor mai fi doi paşi de parcurs, respectiv dotarea centrului şi asigurarea personalului necesar îngrijirii bolnavilor - medic, asistente, infirmiere etc.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, centrul destinat persoanelor care suferă de Alzheimer va avea capacitatea de aproximativ 30 de locuri. "Avantajul este că am avut clădirea şi nu a trebuit să construim totul de la zero. Ideea înfiinţării acestui centru a venit în urma discuţiei cu cei de la DGASPC, întrucât sunt foarte multe solicitări. Am îmbrăţişat ideea imediat şi am pus pe picioare acest proiect, care nu prevede doar reabilitarea clădirii şi dotarea acesteia cu lift pentru cei nedeplasabili, ci şi amenajarea curţii, un spaţiu generos, care va avea şi un parc. Este un proiect foarte important. Aceşti oameni au mare nevoie să fie sprijiniţi, ajutaţi", ne-a spus Costel Fotea.

Conform directorului adjunct al DGASPC, clădirea a găzduit, în trecut, un centru de plasament, însă acesta a fost desfiinţat în urmă cu mai mulţi ani, odată cu apariţia caselor de tip familial, iar de atunci spaţiul nu a mai fost folosit.

Citit 7987 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.