Cum ne revenim după mesele copioase de Paşte

Cum ne revenim după mesele copioase de Paşte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Specialiştii în Nutriţie recomandă revenirea la alimentaţia normală, după cele câteva ospeţe din perioada Sărbătorilor Pascale. Medicii susţin că nu este nevoie de cure de slăbire sau de detoxifiere, pentru că intervalul în care au fost mâncate alimentele tradiţionale nu a fost unul de lungă durată.

"După perioada Sărbătorilor, recomand revenirea la o alimentaţie normală, care, din punctul meu de vedere, înseamnă cele trei mese pe zi. Este necesar să evităm o singură masă pe zi, pentru că organismul nostru îşi va face rezerve, din cauză că nu mâncăm suficient. Trebuie să revenim la obiceiul de a mânca dimineaţa, la prânz şi seara, cu sau fără gustări, în funcţie de ce simte fiecare. Nu cure de slăbire, pentru că masa de Paşte nu poate face rău. Se revine la alimentaţia normală, fără a scoate niciun aliment. Extremele nu sunt bune. Calea de mijloc este cea mai bună", a subliniat dr. Delia Pintilei, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul Clinicii de Nutriţie din Iaşi, potrivit "Adevărul".

La micul-dejun, nutriţionistul recomandă produse din toate grupele de alimente, inclusiv carbohidraţi, adică cereale sau pâine. Astfel, la prima masă din zi se pot mânca cereale cu lapte sau iaurt, dar cerealele să aibă cât mai puţin adaos de zahăr. O altă formă de mic-dejun care să ofere necesarul de energie până la următoarea masă este cel format din pâine, alături de ou, brânză sau legume. "Pâinea nu este duşmanul nostru, este un aliat care determină o creştere lentă a glicemiei şi o menţinere a senzaţiei de saţietate, dacă este mâncată cu măsură", a menţionat specialistul.

Pentru prânz, dacă suntem la serviciu, nutriţionistul recomandă un sandviş şi un iaurt. "Seara, când se adună familia în jurul mesei, se recomandă un felul doi sau un bol mic de ciorbă. O garnitură cu o porţie de carne sau o porţie de peşte şi o salată. Recomandările se fac pe baza unor studii şi a modului în care funcţionează organismul uman şi e vorba de ora la care mănânci. Nu este recomandat să mănânci înainte de culcare, ci ideal ar fi cu două-trei ore înainte de somn, ca să îi dai timp organismului să prelucreze ceea ce ai mâncat", a concluzionat Delia Pintilei.

Citit 1896 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2018 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.