La Art Therapy Galaţi, terapia Roi te scapă de anxietate, atacuri de panică şi depresie

La Art Therapy Galaţi, terapia Roi te scapă de anxietate, atacuri de panică şi depresie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ești trist și plângi foarte ușor fără un motiv aparent? Iți este frică de necunoscut și iți faci griji pentru viitorul apropiat? Simți ca un cutremur în interior, ești panicat și nu mai înțelegi ce se intamplă cu viața ta?

De vină pentru toate aceste manifestări şi pentru multe altele poate fi nervul vag. Prin terapia Roi, nervul vag este stimulat şi echilibrat, astfel încât poţi scăpa de aceste dezechilibre dezastruoase pentru trup şi suflet.

Doamna Tatiana Vrabie, terapeut principal în cadrul Art Therapy Center Galaţi, are o experienţă impresionantă în domeniul metodei de terapie Roi, tratament alternativ pe care l-a deprins şi l-a aprofundat chiar cu fondatorul său, Mimmo Micarelli.

„Când am început să lucrez cu Mimmo Micarelli nu înţelegeam rolul masajului din zona gâtului şi mai ales pe cel de pe zona abdominală. Era dureros pentru pacient şi foarte greu de executat pentru terapeut. Acest masaj minune, împreună cu manipularile Roi, dădeau rezultate extraordinare în stimularea şi în echilibrarea nervului vag. Am colaborat împreună cu el pentru mulţi ani, reuşind astfel să înţeleg în totalitate necesitatea masajului în anumite zone ale corpului (abdomen, craniu, gât), masaj care stimulează nervul vag, răspunzător de tulburările emoţionale şi nu numai”, explică doamna Tatiana Vrabie.

Nervul rătăcitor, conectat cu aproape toate organele din corp

Nervul vag are un rol foarte important în buna funcționare a organismului nostru. În creier, nervul vag ajută la controlul anxietății și al depresiei, al atacurilor de panica si depersonalizarilor, iar în tractul digestiv controlează: tranzitul intestinal, digestia alimentelor, aciditatea stomacului și ajută la secreția sucului gastric. Nervul vag comandă procesele inconștiente ale corpului nostru printre care și menținerea ritmului cardiac.

Este cel mai important nerv din sistemul nervos și este vital în menținerea totală a sănătății. Se numește și nervul rătăcitor, pentru că circulă în tot corpul, către diverse organe importante. Influențează și afectează sănătatea în mod direct, pentru că este conectat cu: creierul, pancreasul, tractul digestiv (colonul, stomacul), vezica biliară, vezica urinară, rinichii, uretra, organele genitale feminine (cervix, uter, vagin); plămânii, inima, splina, ficatul, faringele, laringele, esofagul și cu toată zona gâtului, a urechilor, a limbii și a multor altor organe și glande (cu excepția tiroidei și a suprarenalelor).

Semne care ne sugerează că nervul vag nu funcţionează bine

Atunci când nervul vag nu funcționează bine, pot apărea: oboseală cronică, tulburări de anxietate, atacuri de panică, depresie, depersonalizare, ceață mentală, somnolenţă, pierdere a poftei de mâncare, scăderea motivaţiei şi probleme de concentrare, bulimie, anorexie, tulburări mentale severe, tulburări de memorie, schimbări de dispoziție, dependenţă de alcool, migrene și dureri în diverse părți ale corpului.

Deficienţele în funcţionarea nervul vag pot conduce și la: greață și senzație de vomă, reflux gastro-esofagian, gastropareză, colită ulcerativă (tulburări digestive, intoleranțe alimentare, probleme intestinale sau de tract digestiv, sindrom al colonului iritabil, boli de inimă, Alzheimer, fibromialgie, obezitate, tinnitus, autism, insuficienţă cardiacă cronică, cancer, circulaţie deficitară a sângelui, boli gastrointestinale, retenție de urinară, urinare frecventă etc.

Ce face terapia Roi pentru activarea nervului vag

Prin terapia Roi, nervul vag este activat prin impulsuri manuale. Are loc astfel expandarea intestinului (mișcare intestinală); tensionarea muşchilor stomacali; antrenarea mișcării intestinale (încordarea mușchilor abdominali); prevenirea inflamației (masaj cranian care produce o excitație moderată a nervului vag; activarea mușchilor din spatele gâtului.

Pentru a scăpa de anxietate, depresie și atacuri de panică, în cadrul terapiei Roi se va lucra pentru stimularea nervului vag, dar și pentru alungarea gândurilor negative. Se va debloca energia prin tapetarea capetelor de meridiane energetice, se vor stimula cortizolul, hormonii tiroidieni, testosteronul, pentru: a regla stresul; a da o stare de bine a organismului; a controla apetitul și a controla agresivitatea.

Se vor aplică, de asemenea, și diverse alte exerciții, în funcție de necesitățile fiecărui pacient, stimulând: comunicarea de la creier spre organele interne; comunicarea de la alte părți ale corpului către creier; comunicarea în interiorul creierului.

Buna funcţionare a nervului vag, esenţială pentru bunăstarea organismului

Activarea nervului vag în cadrul metodei de terapie Roi va scădea riscul de boli cardiace, precum și alți factori de risc major; este de ajutor în controlul glucozei din sânge, la eliminarea bilei şi a toxinelor, precum şi la spargerea celulelor de grăsime, la absorbția vitaminei B 12 și la reglarea tensiunii arteriale.

Nervul vag susține funcția generală a rinichilor, creşte circulaţia sângelui, reduce inflamația în splină și în toate celelalte organe. Ajută la controlul fertilității, al gustului și al salivei, al producției de mucoasă, la secreția lacrimilor, la tranzitul în colon, la aciditatea stomacală etc. Stimularea nervului vag ajută persoanele care suferă de tinnitus datorită legăturii lui cu urechea.

Unde găsiţi Art Therapy Galaţi

Centrul Art Therapy oferă o gamă largă de servicii de medicină alternativă unice în ţară. Centrul este situat pe strada Traian nr. 136, vizavi de Starea Civilă. Informaţii puteţi obţine la numărul 0770.906.080 sau accesând pagina https://www.artaterapiei.ro/#programari.

(P)

Citit 10233 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2018 12:15