Investiţii în performanţă la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați. Ambulatoriu extins şi dotări moderne. PROIECT

Investiţii în performanţă la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați. Ambulatoriu extins şi dotări moderne. PROIECT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La sediul Consiliului Judeţean Galaţi a avut loc, ieri, lansarea proiectului „Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi”. Investiţiile se vor „traduce” într-un spital mai performant, cu o clasificare superioară şi cu decontări mai mari de la Casa de Asigurări de Sănătate, precum şi într-un circuit special pentru copii.

Proiectul are două obiective specifice. Primul vizează infrastructura ambulatoriului şi extinderea pe orizontală a acestuia, iar cel de-al doilea - dotarea cu echipamente specifice. Construcţia existentă va fi consolidată, supraetajată şi extinsă, vor fi făcute lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii şi, de asemenea, va fi reabilitat termic sistemul de încălzire şi furnizare a apei calde. Se vor instala sisteme de climatizare şi de ventilare naturală, va fi modernizată instalaţia de iluminat, se va lucra la amenajarea interioară şi se va instala un sistem de management energetic integrat.

„Era nevoie de extinderea ambulatoriului de specialitate, iar suprafaţa acestuia va creşte de aproape patru ori, până la 824 de metri pătraţi. Pentru prima dată, ambulatoriul va avea un circuit special pentru copii. Vor fi cabinete speciale pentru copii, iar adulţii vor fi separaţi. Nu ne vom opri aici cu investiţiile la Spitalul de Pneumoftiziologie, modernizarea va continua şi la bucătărie, şi la spălătorie, astfel încât toate lucrările să fie finalizate în acelaşi timp. În câteva zile va fi desemnat constructorul şi sperăm ca la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie să înceapă lucrările propriu-zise. Nu există niciun spital din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi care să nu beneficieze de vreun proiect european”, a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea.

Extrem de important este că, după finalizarea acestui proiect, Spitalul de Pneumoftiziologie va trece la o categorie superioară de clasificare (de la 5 la 2M), ceea ce va înseamnă sume mai mari şi servicii suplimentare decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, a mai precizat Costel Fotea.

„Numai stadiul 2M defineşte ceea ce înseamnă un spital performant, de monospecialitate. Ca urmare, noi am făcut eforturi de-a lungul timpului să dezvoltăm aparatura medicală, serviciile, să completăm grila de personal, punctual, pe toate cerinţele impuse. Bineînţeles că ne-am propus să devenim spital clinic şi sper ca în maximum doi ani să reuşim acest lucru. Dotarea şi infrastructura erau singura noastră breşă în a putea să mergem mai departe. De aici vine şi recunoştinţa pentru paşii importanţi pe care i-am făcut în ultimii ani, pentru investiţiile majore care au fost făcute în sănătate”, a declarat managerul spitalului gălăţean, Monica Liliana Necula (prim-plan foto 2, galerie).

Spitalul de Pneumoftiziologie are 305 paturi, anual fiind văzute 6.000 de cazuri. În 2017, în ambulatoriu au fost văzuţi 450 de pacienţi. În primele cinci luni din 2019, au fost văzuţi aproape 600 de pacienţi, mai mulţi decât în tot anul 2017.

Bugetul total al proiectului al cărui aplicant este UAT Judeţul Galaţi este de 9,46 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă are o valoare de 9,237 milioane lei. Vor fi instalate 85 de echipamente medicale, în valoare totală de 3,2 milioane lei, din care piesa de bază o reprezintă computerul-tomograf.

Durata proiectului este de 64 de luni, începând cu 2017, când a fost întocmită prima documentaţie.

Citit 3600 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.