Echipamente medicale donate Spitalului Orășenesc Târgu Bujor

Echipamente medicale donate Spitalului Orășenesc Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ca urmare a unui apel umanitar venit din partea a două ONG-uri gălățene, asociația "Zi de bine" din București a donat materiale sanitare de protecție și dezinfectanți pentru angajații și pacienții Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Coletele cu materiale sanitare au ajuns în județul Galați la sfârșitul săptămânii trecute.

Spitalul din Târgu Bujor este singura unitate medicală cu paturi din această regiune a județului, în comunele și în orașele din jur trăind o populație de peste 60.000 de persoane, printre care și mulți bătrâni cu diverse nevoi medicale. Recent, spitalul a beneficiat de o donație din partea Universității "Apolonia" din Iași, astfel fiind adus aici un aparat Real-Time PCR pentru testarea suspecților de COVID-19 (numele dat bolii provocate de noul coronovirus - n.r.).

Săptămâna trecută, spitalul a primit și o donație de echipamente medicale de protecție și de dezinfectanți, în valoare de peste 10.000 de lei, din partea asociației bucureștene "Zi de bine", fondate de jurnalista Melania Medeleanu și de Luciana Zaharia. Sprijinul a venit prin intermediul proiectului "#scutpentruspitale".

Ajutorul primit astfel de Spitalul din Târgu Bujor a fost posibil în urma apelului umanitar făcut de Asociația pentru Copii cu Dizabilități "Mă bucur de viață" Galați și de Asociația "Cu drag și dor pentru comunitate" Târgu Bujor.

Donațiile vor continua

"Au fost donate măști chirurgicale (1.000 de bucăți), măști cu filtru KN95 (230 de bucăți), dezinfectant Bionet AG-Flacon de un litru (două bucăți), ochelari cu lentilă anti-ceață (45 de bucăți), covoare dezinfectante (patru bucăți), viziere cu ecran de protecție (100 de bucăți), termometru NC TF-600 (o bucată), halate de unică folosință, gel dezinfectant Klintensiv 500 de militri (zece bucăți) și cremă Nivea 400 de mililitri (24 de bucăți). Acțiunea umanitară va continua în perioada următoare pentru sprijinirea instituției medicale bujorene cu materiale sanitare și cu echipamente medicale ATI atât de necesare în aceste vremuri grele", se arată într-un comunicat de presă transmis de cele două ONG-uri gălățene.

"Sperăm ca tot ce am trimis acum să rămână în magazie, la provizii, pentru multă vreme de acum înainte, mai ales după 15 mai. Dar asta depinde și de fiecare dintre noi, de cum înțelegem să ne comportăm în perioada următoare și să avem grijă unii de alții!", au scris, pe Facebook, membrii asociației "Zi de bine".

Citit 1514 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2020 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.