27 de ţări doresc să cumpere vaccinul ”Sputnik V”

27 de ţări doresc să cumpere vaccinul ”Sputnik V”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

27 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova. Printre statele care şi-au anunţat intenţia de a-l cumpăra se numără Brazilia, Venezuela, Kazahstan, Azerbaidjan şi Belarus. Anterior, şi Serbia s-a arătat interesată.

Totodată, potrivit vicepremierului rus, o serie de ţări sunt pregătite pentru diferite forme de cooperare cu Rusia, printre care se numără dezvoltarea în comun a unui vaccin, localizarea producţiei şi furnizarea de ajutor umanitar. Ea a adăugat că au fost deja alese trei situri industriale pentru producţia de vaccinuri.

Vaccinul Gam-COVID-Vac ("Sputnik V") a trecut prin două faze de testare, iar pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea acestora. În a treia şi a patra fază de testare vor participa 40.000 de voluntari cu vârsta de cel puţin 18 ani, iar studiile vor fi efectuate în mai multe instituţii medicale de stat din Moscova. Ministrul adjunct a spus că în timpul studiilor clinice nu au fost înregistrate complicaţii la cei care au primit vaccinul.

Citit 913 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.