Alţi trei gălăţeni au pierdut lupta cu coronavirusul. Plus alarmant în bilanţul pandemiei

Alţi trei gălăţeni au pierdut lupta cu coronavirusul. Plus alarmant în bilanţul pandemiei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aproape 70 de noi îmbolnăviri, trei decese şi peste 120 de pacienţi vindecaţi este, pe scurt, cel mai recent bilanţ al evoluţiei pandemiei de Sars-Cov-2 în judeţul Galaţi. Noul coronavirus a făcut, până la acest moment, 194 de victime printre gălăţeni. Peste 4.600 dintre cei infectaţi au fost declaraţi vindecaţi.

Ziua de joi, 22 octombrie, a venit cu un bilanţ negru pentru evoluţia pandemică în judeţul Galaţi. Dacă numărul cazurilor nou confirmate ca urmare a testărilor făcute la cerere ori la prezentarea în unităţile spitaliceşti a rămas relativ constant, cifra ajungând la 69, numărul infectaţilor care au pierdut lupta cu boala a crescut la trei în 24 de ore, ridicând astfel la 194 totalul deceselor raportate la nivel judeţean.

Distinct de gălăţenii nou confirmaţi, alţi opt au primit veşti proaste la retesare, fiind declaraţi pozitivi.

234 de persoane infectate se află în prezent sub tratament medical în unităţile spitaliceşti din judeţ, cinci, a căror stare este gravă, fiind internate la ATI.

121 de pacienţi au putut răsufla uşuraţi, fiind decaraţi oficial vindecaţi în ultimele 24 de ore.

O mie de gălăţeni, în izolare şi carantină 

Măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus, respectiv izolarea la domiciliu şi carantina, îi vizează pe circa o mie de gălăţeni. La acest moment, 60 sunt izolaţi la domiciliu, conform cifrelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică. 876 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 270 sunt în carantină instituţionalizată. De la începutul pandemiei, în judeţul Galaţi au fost efectuate 45.964 de teste, rezultatele fiind pozitive pentru 5.610 persoane. 4.604 dintre cei infectaţi apar în statisticile oficiale ca fiind vindecaţi.

Citit 4118 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.