Numărul gălăţenilor infectaţi cu noul coronavirus a sărit de 6.400

Numărul gălăţenilor infectaţi cu noul coronavirus a sărit de 6.400
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ce la finele săptămânii trecute s-a înregistrat un record privind numărul de noi îmbolnăviri în judeţul Galaţi, prima zi a săptămânii a presupus o oarecare revenire la cifrele "normale". 50 de teste au fost pozitive în decurs de 24 de ore, interval în care nu s-a mai înregistrat niciun deces. Cu îmbolnăvirile înregistrate pe final de weekend, numărul total al infectaţilor în judeţul Galaţi a depăşit pragul de 6.400. 

Recordul negativ înregistrat duminică, 1 noiembrie, în judeţul Galaţi, privind numărul de noi îmbolnăviri rezultat din testele efectuate în weekend a fost urmat de o relaxare. Luni, 2 noiembrie, 50 de teste pozitive au fost declarate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, mai puţin de jumătate decât ceea ce informau autorităţile în intervalul precedent de raportare. Un număr de 74 de persoane au fost declarate oficial vindecate, în timp ce pentru 21 de bolnavi a doua testare a avut tot rezultate pozitive. Din fericire, nicio persoană infectată cu COVID-19 aflată sub îngrijiri medicale, nu a mai decedat până luni la orele prânzului.

Peste 50.000 de teste efectuate la Galaţi

De la debutul pandemiei, în judeţ au fost declarați vindecați 5.371 de bolnavi, din cei 6.439 de confirmaţi. 215 nu au avut nicio șansă în fața infectării cu noul coronavirus, majoritatea celor declaraţi oficial decedaţi pe fondul infectării suferind şi de alte boli care le-au agravat starea. Pentru a preveni  riscul de a răspândi noul coronavirus, 869 de persoane erau luni în carantină la domiciliu, 52, izolate, iar alte 223 se aflau în regim de izolare instituționalizată. De la începutul pandemiei, în județul Galați au fost efectuate 50.087 de teste.

Citit 2286 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2020 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.