Ministerul Sănătății: O tulpină indiană a coronavirusului, confirmată în România

Ministerul Sănătății: O tulpină indiană a coronavirusului, confirmată în România
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Sănătății anunță că o tulpină indiană a coronavirusului a fost confirmată în România la un muncitor indian din Colonia Bod din județul Brașov. Potrivit INSP, varianta identificată diferă de cea care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

Ministerul a anunțat, într-un comunicat de presă, că a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

„INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod, fiind vorba despre forme clinice ușoare, precizează sursa citată.

Citit 1326 ori Ultima modificare Vineri, 30 Aprilie 2021 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.