Țigările electronice, un nou semnal de alarmă

Țigările electronice, un nou semnal de alarmă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ţigările electronice şi alte produse similare reprezintă un pericol pentru sănătate şi trebuie reglementate cu scopul de a descuraja tacticile utilizate de industria tutunului pentru atragerea clienţilor, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Nicotina are o capacitate mare de a provoca dependenţă, iar inhalatoarele electronice pe bază de nicotină sunt periculoase şi necesită o mai bună reglementare”, a rezumat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul agenției ONU, care a publicat, marți, un nou raport asupra luptei împotriva fumatului, relatează Agerpres.

Raportul, realizat împreună cu Bloomberg Philanthropies, menţionează că producătorii acestor produse, a căror gamă continuă să se extindă, vizează adesea copiii şi adolescenţii cu mii de arme tentante şi cu afirmaţii liniştitoare.

Cu toate că proporţia fumătorilor a scăzut în numeroase ţări, creşterea populaţiei menţine numărul total al fumătorilor foarte ridicat, subliniază raportul. Specialișții consideră că fumatul ucide opt milioane de persoane pe an, dintre care un milion își pierd viața din cauza fumatului pasiv.

Citit 1423 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iulie 2021 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.