Cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul uman

Cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul uman
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Temperaturile extreme nu înseamnă doar disconfort, ci și un real pericol pentru sănătatea oamenilor. Corpul uman este rezistent la temperaturile caniculare, însă totul se întâmplă doar până la o anumită limită.

Potrivit Live Science, o temperatură de 35 de grade Celsius poate fi periculoasă dacă și umiditatea din aer este ridicată. Conform unui studiu realizat în 2020 și publicat în revista Science Advances, atunci când în aer este mai multă apă, transpirația se evaporă mai greu de pe suprafața pielii, iar temperatura corpului va rămâne ridicată.

De exemplu, atunci când temperatura aerului este de 46,1 grade Celsius și umiditatea este de 30 la sută, temperatura resimțită de corp este în jurul valorii de 30,5 grade Celsius. Dar când temperatura aerului este de 38,9 grade Celsius și umiditatea este de 77 la sută, temperatura percepută de organismul uman este de 35 de grade Celsius.

La 40 de grade Celsius, corpul devine hipertermic, iar asta poate duce la simptome precum puls rapid, modificare a stării mentale, lipsa transpirației, leșin și comă, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Citit 1747 ori Ultima modificare Miercuri, 04 August 2021 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.