Doi bebeluși din Ucraina, salvaţi printr-o operaţiune specială contracronometru

Doi bebeluși din Ucraina, salvaţi printr-o operaţiune specială contracronometru
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doi nou-nascuti, un băiețel de 5 zile si o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, au fost salvaţi ieri, printr-o misiune de salvare contracronometru, care a implicat eforturi din partea tuturor celor implicaţi, potrivit informaţiilor furnizate presei în Vama Siret.

Bebeluşii, provenişi din familii româneşti din Ucraina, au fost transportați cu o ambulanța ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, fiind mai apoi predați echipajelor SMURD, aflate la fața locului. Pentru reuşita acestei misiuni de salvare, toate resursele din proximitate au fost imediat activate. Astfel, băiețelul de numai cinci zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iași la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băiețelul, acesta a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestuia.

Totodată, cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanță SMURD, la aeroportul din Suceava, fiind mai apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranță la Iași. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița, aflată sub îngrijiri medicale în Iași, va fi transportată de urgență în București.

Oficialităţile şi familiile copiilor le mulţumesc tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense pentru salvarea celor doi nou-născuți. Au contribuit echipele medicale ucrainene, echipele medicale detașate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși pe tot parcursul zborurilor.

Citit 1516 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.