Vieți salvate în ultima clipă la Spitalul Județean Galați

Vieți salvate în ultima clipă la Spitalul Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

La Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” Galați, zilele trecute, doi bărbați de 35 și 46 de ani, cu infarct masiv, au fost salvați de urgență de către echipa medicală specializată în cardiologie intervențională. Au fost realizate proceduri medicale complexe, care au necesitat coronarografii, tromboaspirații pentru deblocarea vasului principal al inimii și montarea de stenturi. Riscul de deces era foarte mare, iar echipa medicală a reacționat prompt, astfel încât, astăzi, cei doi bărbați sunt în viață, alături de familiile lor.

Potrivit unei postări făcută pe rețelele de socializare de către dr. Mihai Marinescu, medic specialist cardiolog, membru al Societății Europene de Cardiologie și al Societății Europene de Cardiologie Intervențională, cazul pacientului C.M., în vârstă de 35 ani, fumător, a fost un caz rar de infarct miocardic acut, asimptomatic până la momentul producerii infarctului, care s-a prezentat la UPU la câteva ore de la debutul unei dureri retrosternale constrictive.

Dinf ericire, intervențiile au fost posibile și s-au realizat cu succes, în ambele situații.

Conform președintelui Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea ”acesta este motivul pentru care am luptat ca și la Galați să fie făcute astfel de proceduri, pentru că, în cazul unui infarct, timpul face diferența între viață și moarte. În urmă cu nici doi ani, la Galați se montau primele stenturi, apoi acum aproape un an au fost implantate și primele stimulatoare cardiace”.

Între timp, având în vedere investițiile în aparatură medicală, realizate cu sprijinul financiar al CJ s-au făcut sute de astfel de proceduri - coronarografii, la care se adaugă montarea de stenturi și stimulatoare cardiace.

Citit 12227 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.