Au început lucrările la ambulatoriul Maternităţii „Buna Vestire”

Au început lucrările la ambulatoriul Maternităţii „Buna Vestire”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Primăria Galați anunţă că a fost predat amplasamentul și au demarat lucrările de relocare, reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie “Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obținut fonduri europene.

În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: consolidare, creșterea eficienței energetice prin anvelopare, sistem de încălzire și furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalației de iluminat, lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală - refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale.

Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579 lei fără TVA, fiind prevăzute 13 luni pentru execuție. Lucrările sunt realizate de Asocierea Pavmir Agro SRL – Intec SRL.

Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981 de lei, din care valoarea finanțării europene este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuția de la bugetul local este de 5.533.705 lei.

Proiectul prevede și dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter și alte instalații necesare. Practic, în noul ambulatoriu vor funcționa cabinetele din vechiul ambulatoriu, laboratorul de analize medicale și laboratorul de radiologie. Beneficiari ai serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului sunt gălățenii din întreg județul.

Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcției pavilioanelor, datate începând cu anul 1895.

Citit 1436 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.