Consultații la domiciliu acordate doar pe hârtie, în județul Galați

Consultații la domiciliu acordate doar pe hârtie, în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Numărul mare de servicii la domiciliu raportate de unii medici de familie a atras atenția Casei de Asigurări de Sănătate Galați. Un control efectuat de instituție a scos la iveală nereguli sau încălcări ale legii la fiecare dintre medicii verificați.

În prezent, CAS Galați se află în relație contractuală cu 229 de medici de familie, dintre care 142 cu cabinete în mediul urban. Ca urmare a numărului suspect de mare de consultații la domiciliu raportate de unii dintre aceștia, echipele de control ale CAS au efectuat, în luna iunie, mai multe controale. Dintre cei zece medici verificați, cinci au cabinete în sate din județ, trei în municipiul Galați și doi în Tecuci.
Potrivit instituției, acțiunea a scos la iveală o serie de neconcordanțe de o gravitate diferită. Astfel, patru medici au primit sancțiuni, iar celorlalți șase le-a fost imputată contravaloarea serviciilor pe care le raportaseră, așa cum prevăd legea și contractul încheiat între medici și CAS Galați.

Raportări la nivel maxim și după controale

”Asistența medicală primară este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului sanitar. Pe parcursul activității profesionale, dar și ca pacient, am cunoscut medici de familie care merită toată aprecierea noastră. Dar există, din păcate, și situații pe care nu le putem lăuda. Deși ne dorim să creștem încrederea față de partenerii noștri, am constatat situații atipice, care ieșeau din tipare și care au făcut obiectul verificărilor Casei de Asigurări de Sănătate Galați, ce au scos la iveală neconformități. Astfel, niciunul din cei zece medici de familie avuți în vedere nu a fost în regulă. Indiferent că a fost vorba de erori de raportare, interpretări eronate ale actelor normative sau de raportarea unor servicii neefectuate, s-au dispus recuperarea valorii serviciilor și sancționarea, după caz. Personal, sunt uimit de faptul că din cei zece medici verificați și sancționați, există unii care continuă să raporteze aceste servicii la nivelul maxim, deși pe durata controlului au afirmat că a fost vorba de o eroare. Prin urmare, acțiunea va avea mai multe etape”, a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.
Pentru o consultație la domiciliul pacientului, medicul de familie primește o sumă mai mare de bani decât pentru o consultație acordată la cabinet.

Citit 4443 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2022 02:36

5 comentarii

 • postat de valll
  Vineri, 05 August 2022 12:13
  92.86.37.***
  De ce nu dati numele celor vinovati? Daca si presa se rezuma la generalitati, daca nici presa nu are curajul sa spuna adevarul intreg!
  Nu trebuie ca vina sa planeze asupra tuturor.
  Poate ca nici cei care au efectuat controlul nu au spus adevarul intreg... Daca aici ar fi serozitate si rigoare, si pe teren ar fi mai multa ordine. Zicala cu pestele cred ca se confirma si in acest caz...
  0
  24
  Raportează
 • postat de Salerol
  Vineri, 05 August 2022 08:35
  109.166.132.***
  Medicul de familie nu raspunde la tel niciodata! Asistenta raspunde cu greu si asta dupa multe apeluri si numai daca este in programul de lucru al cabinetului. Ai o problema in afara programului? A venit seara, noaptea, weekend-ul? doar cei de la servicii funerare raspund dar medicii de familie, niciodata! Consult la domiciliu? O utopie! As desfiinta balastul asta din sanatate ca oricum nu ai foloase de la ei.
  2
  38
  Raportează
 • postat de Iulian
  Vineri, 05 August 2022 07:03
  5.13.163.***
  Firmele de ingrijire la domiciliu, raportează servicii medicale fictive de ani de zile. In realitate, fac bani pe spatele unor batrani amărâți si abandonati. Pentru decontari se folosesc de datele lor si de cardurile de sanatate.Escrocherii platite din banii dumneavoastră.
  1
  33
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Joi, 04 August 2022 22:37
  89.137.3.***
  Sunt doctori de familie care consultă doar prin ferestruica de la uşă !!!

  Zero consultaţie reală !

  Nu că nu atinge pacienţii... Nici nu îi vede....
  2
  67
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Joi, 04 August 2022 22:16
  5.13.201.***
  Parca ar fi de "astazi" sau de "ieri". Nu este nici o noutate. Corb la corb parca si-ar scoate ochii ? NU NU NU
  1
  56
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.