Cât costă medicamentele pentru răceală în farmaciile gălăţene

Cât costă medicamentele pentru răceală în farmaciile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În condițiile în care pandemia de COVID-19 este o amintire încă prezentă în viețile noastre, iar în ultimele săptămâni numărul de viroze respiratorii cu care se luptă gălățenii ne-a pus pe gânduri, noul tip de viroză, cu o componentă de deranjament stomacal și vomă, care a luat cu asalt Galațiul este un motiv de îngrijorare în plus. 

Peste tot, în magazine, la coadă la farmacii, la coafor etc, oamenii discută despre cazurile de viroză sau răceală puternică din familiile lor. Mai mult, se plâng și că au început să dispară anumite medicamente tipice pentru răceală, iar unele se scumpesc foarte mult. Vestea că un termometru a ajuns să coste 200 de lei ne-a determinat să luăm la rând câteva farmacii aparținând unor grupuri diferite, situate în zona centrală a orașului.

Joi, 5 ianuarie 2023, am căutat, în patru farmacii - din lanțurile Dona, Myosotis, Dr. Max și Catena - diferite medicamente folosite în caz de răceală, precum și termometre, pentru a vedea ce prețuri se practică la fiecare. Am constatat că prețurile diferă sensibil de la o farmacie la alta, așa că nu este rău să le comparați înainte de a cumpăra, dacă nu este vorba despre o urgență.

Banalul Nurofen împotriva răcelii care se găsește peste tot are un preț de 45,26 de lei la farmacia Dona, în timp ce la Dr. Max este 39,90 de lei, iar la Catena - 19,99 lei, însă există şi diferenţe de compoziţie.

Paracetamolul, tot un medicament căutat în caz de răceală, costă între 3,50 şi 18,90 lei în farmacia Myosotis, în funcţie de concentraţie, la Dr. Max am găsit cu 10,49 de lei, iar la Catena cu 3,50 lei.

Termometrele, de asemenea foarte importante pentru monitorizarea febrei, pot, într-adevăr, să ajungă la prețuri uriașe, în funcție de calitate și farmacia în care sunt vândute. La farmacia Dr. Max, termometrul cu infraroșu costă 186,49 de lei, în timp ce la Catena un instrument de acest tip costă 320 de lei. Termometrele digitale standard sunt 26,99 lei la Dr. Max, 29,50 lei la Dona și 21,50 lei la Catena.

Menționăm că prețurile pot diferi, de la o farmacie la alta și de la un lanț farmaceutic la altul, inclusiv în funcție de mărcile medicamentelor și instrumentelor medicale vândute.

Citit 1894 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 04:55

3 comentarii

  • postat de Alexutz
    Luni, 23 Ianuarie 2023 09:31
    5.2.205.***
    Augmentin-ul este antibiotic si nu se da fara reteta, ce este asa greu de inteles? Ca daca tu patesti ceva farmacistul ala face puscarie.
    Nu este vina farmacistului ca nu aveti reteta.......
    0
    0
  • postat de penseonarul minim
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 11:51
    89.39.81.***
    Dupa o saptamana de viroza cu tratament in care n-am simtit nici o ameliorare,am cautat sa cumpar agumentin ,fiindca chiar aveam nevoie de antibiotic.In weekend medicii de ,chipurile familie'nu lucreaza./cum poti sami ceri reteta daca nu are cine sa mio prescrie?Cum ma poti lasa tu farmacist,sa plec
    0
    0
  • postat de Stop bisnita din farmacii
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 20:32
    89.137.224.***
    Cand lumea e bolnava si in probleme la noi se scumpesc medicamentele si nu cum e firesc sa se ieftineasca sa ajutam ! Asta se intampla daca bisnitarii astia care detin farmacii sunt lasati sa ne distruga ! Exacut cum a fost cu mastile..toate inaite de pandemie costau 0.20 -0.50 bani bucata si cand a
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.