Mai puține cazuri de viroze și gripe, în ultima săptămână de raportare

Mai puține cazuri de viroze și gripe, în ultima săptămână de raportare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Numărul bolnavilor de viroze respiratorii și gripe este în scădere la Galaţi. Dacă până acum numărul celor bolnavi depășea 3.000, cazurile înregistrate în săptămâna 23-29 ianuarie s-au situat uşor sub această valoare.

Raportarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați arată că, în intervalul 23-29 ianuarie, 2.989 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au ales cu viroze respiratorii. Dintre acestea, 49 de persoane au făcut forme mai grave și au avut nevoie de spitalizare. Pentru segmentul de vârstă 5-14 ani, DSP Galați a contabilizat 1.150 de îmbolnăviri.

În privinţa pneumoniilor, din cei 232 de pacienţi înregistraţi, 81 au ajuns în spital, din care 46 au fost din segmentul de vârstă cuprins între 15 şi 49 de ani.

În perioada menționată, la nivelul Galațiului au fost raportate şi 123 de cazuri de gripă, cu 23 de internări. În rândul persoanelor cu vârsta între 15 şi 49 de ani au fost înregistrate 37 de cazuri.

În acelaşi timp, doar două persoane au ieșit pozitive la testul COVID-19, ne-a informat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Galați.

Situația s-a mai limpezit și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", unde, după o perioadă extrem de încărcată, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe pot răsufla ușurați. "A scăzut numărul cazurilor de gripă, au rămas celelalte patologii: viroze respiratorii și digestive. În acest moment, sunt locuri libere în spital", ne-a declarat managerul unității spitalicești, dr. Ciprian Dinu.

Citit 1335 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 09:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.