Numărul copiilor cu scarlatină, pneumonii și streptococi, iarăși în creștere

Numărul copiilor cu scarlatină, pneumonii și streptococi, iarăși în creștere
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Medicii de la Spitalul pentru Copii din Galați au fost luați, din nou, cu asalt de numărul mare de micuți cu diferite afecțiuni.

Medicii pediatri spun că, după ce numărul cazurilor de gripă în rândul copiilor a scăzut considerabil, acum se confruntă zilnic cu scarlatină, pneumonii și alte afecțiuni pentru care sunt nevoiți să acorde îngrijiri medicale atât în ambulatoriul spitalului, cât și în secțiile acestuia.

Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", dr. Ciprian Dinu, este de părere că, după reluarea cursurilor în școli, numărul copiilor bolnavi va fi în creștere. "Gripele au fost în scădere în ultimele două săptămâni. În creștere sunt cazurile de pneumonie, scarlatină, faringite și amigdalite streptococice. Adresabilitatea este mare, dar există resurse umane, materiale și de spațiu care să permită managerierea cazurilor. Odată cu revenirea elevilor la școală, ne așteptăm la și mai mulți copii bolnavi", a mai spus dr. Dinu.

Înaintea vacanței de Paște, în mai multe unități școlare din oraș, numărul copiilor bolnavi de scarlatină creștea din zi în zi. Vom monitoriza situația de la secția UPU a Spitalului de Copii și vom reveni cu amănunte.

Citit 2597 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2023 10:31

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.