Un studiu recent arată că iaurtul reduce cu 20% riscul unei forme agresive de cancer colorectal. Cercetătorii americani și japonezi au analizat peste 132.000 de persoane, descoperind că două porții de iaurt pe săptămână pot oferi protecție împotriva acestei afecțiuni.
Studiul, publicat în revista ”Gut Microbes”, s-a bazat pe datele a două studii ample, incluzând 3.079 de cazuri de cancer intestinal, iar cercetătorii au analizat și probe de țesut de la participanții cu diagnostic confirmat.
Cercetările au arătat că includerea iaurtului în alimentație poate reduce riscul de cancer colorectal, o formă de tumoră care apare în partea dreaptă a colonului și se caracterizează printr-o mortalitate mai mare decât în cazul cancerului rectal.
Iaurtul, un produs lactat fermentat obținut din lapte natural cu ajutorul culturilor starter, este cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale benefice, cum ar fi menținerea echilibrului bacteriilor intestinale și prevenirea inflamației în intestine. Aceste proprietăți pot contribui la efectul protector observat în studiu.
Deși sunt necesare cercetări suplimentare, iaurtul se dovedește un aliat valoros. Include-l în dieta ta!