SĂNĂTATEA gălăţeană a primit aproape 85 de milioane de lei, pentru primele trei luni din an
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

SĂNĂTATEA gălăţeană a primit aproape 85 de milioane de lei, pentru primele trei luni din an
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi vor fi plătiţi, pentru primele trei luni ale acestui an, pe baza actelor adiţionale raportate la Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2015. Contractul-cadru valabil pentru 2016 va intra în vigoare de la 1 aprilie, urmând ca în perioada ianuarie-martie să fie stabilit.

Bugetul alocat furnizorilor de servicii medicale pentru primul trimestru al anului este de aproximativ 84 de milioane de lei, potrivit preşedintelui CJAS Galaţi, Mihaela Docan. Spitalele vor primi 46 de milioane de lei, farmaciile - 23 de milioane de lei, medicii de familie - nouă milioane de lei, medicii specialişti - 1,85 milioane de lei, laboratoarele de analize şi de imagistică medicală - 1,7 milioane de lei, furnizorii de dispozitive medicale - 1,2 milioane de lei, medicii stomatologi - 420.000 de lei, iar furnizorii de îngrijiri la domiciliu - 410.000 de lei.

Unde merg fondurile suplimentare

Comparativ cu primele trei luni ale lui 2015, în primul trimestru de anul acesta bugetele au fost suplimentate pentru spitale, pentru laboratoare de analize, pentru medicii specialişti, pentru furnizorii de dispozitive medicale şi pentru cei de îngrijiri la domiciliu. În schimb, bani mai puţin au primit medicii de familie, medicii dentişti, şi farmaciile. O mare parte din fondurile suplimentare primite de către spitale vor merge pentru acoperirea creşterilor salariale de 25 la sută ale personalului medical.

"Aşa cum situaţia o arată în momentul de faţă, fondurile alocate pentru judeţul Galaţi sunt suficiente pentru plata serviciilor medicale acordate pacienţilor. Nu mai există liste de aşteptare pentru dispozitive medicale, singurul loc unde mai sunt astfel de liste fiind la furnizorii de îngrijiri la domiciliu. Ne aşteptăm însă ca şi această situaţie să se remedieze în curând", a precizat Mihaela Docan, din partea CJAS Galaţi. În prezent, 573 de furnizori de servicii medicale se află în contract cu CJAS Galaţi.

Citit 2794 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2016 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.