Inima României nu face bine. Ajută-ne să facem România bine!

Inima României nu face bine. Ajută-ne să facem România bine!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Abonaţii MedLife pot oferi cuiva drag o consultaţie cu 50 la sută reducere


La începutul secolului XX, şcoala românească de medicină făcea descoperiri care ajutau la vindecarea întregii lumi. Totuşi, azi, România este pe locul patru în Europa la numărul de bolnavi diagnosticaţi cu o afecţiune cardiovasculară. Inima României nu face bine.

La acest moment putem spune că bolile cardiovasculare reprezintă, din păcate, subiectul fierbinte din politicile de sănătate publică din ţara noastră şi din Europa. Discutăm aici de o incidenţă crescută a bolilor precum hipertensiunea arterială şi  boala ischemică coronariană sau arterita cu etiologie aterosclerotică, variatele forme clinice de tulburare a ritmului cardiac - aritmiile extrasistolice, fibrilaţia sau flutterul atrial, tahicardiile paroxistice şi nu în ultimul rând de valvulopatiile cardiace şi afecţiunile miocardului (miocarditele, cardiomiopatiile etc). Statisticile vorbesc despre o patologie de profil care cumulat acoperă mai mult de 70% din cazurile  diagnosticate.

Stilul de viaţă al vremurilor pe care le trăim a presupus altă alimentaţie, mai puţină mişcare, obiceiuri nesănătoase precum fumatul şi a avut ca efect supraponderabilitatea sau chiar obezitatea, la care se adaugă forme ale diabetului zaharat. Toate acestea generează condiţii de apariţie şi manifestare, respectiv, de evoluţie a celor mai frecvente boli cardiace întâlnite români.

Riscul major al ultimilor ani, imprimat de acest mod de viaţă, este reprezentat de creşteri peste valorile admise ale colesterolului, trigliceridelor şi lipidelor, respectiv, dislipidemiile. Soluţia poate veni din profilaxie, respectiv, din prevenirea apariţiei tuturor acestor boli, anticipând cauzele lor şi minimizând factorii de risc asociaţi.

De asemenea, depistarea precoce a acestor afecţiuni cardiace, uneori încă din stadiul preclinic (adică anterior apariţiei manifestărilor clinice subiective, vin în ajutorul specialistului cardiolog, pe principiul că este mult mai util să previi şi să facilitezi o evoluţie favorabilă a unei afecţiuni cardiace, decât să tratezi stadiile avansate ale bolii.

Clinicile MedLife şi în special AngioLife propun o asistenţă medicală cardiologică modernă şi competentă, bazată pe diagnosticarea precoce a cazurilor cu potenţial de dezvoltare a unor afecţiuni cardiace şi vasculare. Posibilităţile de investigare diagnostică permit centrelor medicale din reţeaua noastră să depisteze cele mai precoce stadii de evoluţie a cazurilor de boală cardiovasculară. Evaluarea clinică, de laborator, paraclinică neinvazivă (monitorizare Holter EKG şi TA, test EKG de efort etc), imagistică (ecocardiografie transtoracică si transesofagiană; examen CT complex, inclusiv CT coronarian; examinarea invazivă coronariană, cardiacă şi vasculară periferică; angio RMN etc) pot aduce suficiente argumente pentru diagnosticul precoce în cazul afecţiunilor cardiovasculare.

Nu doar medicii pot salva vieţi. Şi voi o puteţi face, dăruind grijă prin ShareLife, programul prin care abonaţii MedLife pot să ofere cuiva drag o consultaţie cu 50 la sută reducere. Împreună, putem răsturna orice statistică, oricât de îngrijorătoare.

Ajută-ne să facem România bine şi oferă cuiva drag o consultaţie cu 50 la sută reducere.

Intră pe site şi dăruieşte grijă, pentru că doar împreună facem România bine - CLICK AICI.

În centrul municipiului Galaţi funcţionează o hiperclinică MedLife de mari dimensiuni, situată pe strada General Lahovary, numerele 4-6. Hiperclinica cuprinde 16 cabinete medicale moderne, distribuite pe două etaje. În cadrul hiperclinicii puteţi beneficia de: servicii de imagistică, analize de laborator, consultaţii şi investigaţii complete pentru 24 de specialităţi medicale, într-un singur loc; expertiza unei echipe de 55 de medici profesionişti, atât din Galaţi, cât şi din Bucureşti, Iaşi şi Braşov; aparatură medicală modernă şi echipamente de ultimă oră; chirurgie şi ortopedie pediatrică, chirurgie estetică şi reparatorie, diabet şi boli de nutriţie, reumatologie. Numărul de telefon pentru programări este 0236 960.

(P)

 

Citit 2707 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2017 21:25