Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

25 la sută din cazurile de cataractă pot fi cauzate de expunerea la radiaţii ultraviolete (UV). Anual, 3,2 milioane de oameni din întreaga lume îşi pierd vederea din cauza expunerii la UV, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Studii recente arată că 96 la sută din populaţia Europei cunoaşte pericolul pe care soarele îl reprezintă pentru piele, dar numai şase la sută dintre cetăţeni ştiu că au nevoie de protecţie şi pentru ochi.
Astfel, există riscul de instalare timpurie a unor boli care, în trecut, apăreau doar la adulţi. Este vorba despre cataractă, pterigion sau pingueculă. Dacă în cazul acestora există o rezolvare chirurgicală, sunt şi boli cum ar fi degenerescenţa maculară legată de vârstă, în care pierderea vederii este permanentă şi ireversibilă.
În schimb, specialiştii atrag atenţia că dacă de la soare avem beneficii în ceea ce priveşte sintetizarea de vitamine la nivelul pielii, ochii nu au niciun beneficiu de pe urma expunerii îndelungate. La fel de dăunătoare pentru ochi sunt şi radiaţiile luminoase emise de ecranele telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, televizoarelor.

Citit 1069 ori Ultima modificare Marți, 29 August 2017 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.