Intervenţie chirurgicală realizată în PREMIERĂ la Galaţi

Intervenţie chirurgicală realizată în PREMIERĂ la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Într-un oraş în care dictonul „cel mai bun medic este trenul spre Bucureşti” rămâne încă de actualitate, medicul ortoped Bogdan Ciubară, de la Spitalul Judeţean Galaţi, reuşeşte să facă intervenţii chirurgicale de mare fineţe, realizate în puţine spitale din ţară.

O astfel de operaţie inovatoare, făcută în premieră în judeţul Galaţi, a fost efectuată de conf. dr. Bogdan Alexandru Ciubară, alături de medicul rezident Andrei Brădeanu, vinerea trecută. Este vorba de o intervenţie chirurgicală minim invazivă la nivelul gleznei, procedură care i-a permis pacientului să plece în doar câteva ore acasă, pe propriile picioare.

„Procedura minim invazivă efectuată vineri poartă numele de artroscopie, intervenţie ce reprezintă o adevărată revoluţie în dezvoltarea, la nivel mondial, a ortopediei şi a traumatologiei. Principalul beneficiu al unei astfel de abordări este pentru pacient. Spre exemplu, bărbatul operat vineri în Centrul Universitar Galaţi suferea de doi ani de o artroză posttraumatică tibio-astragaliană. Scopul intervenţiei a fost acela de a prezerva pentru o perioadă cât mai lungă această articulaţie. Practic, la nici patru ore de la operaţie, pacientul se plimba fără niciun ajutor pe holul spitalului, după care a putut pleca acasă conducând maşina”, a explicat conf. dr. Bogdan Ciubară. 

Operaţie foarte rară în România

Intervenţia de mare fineţe efectuată vineri de dr. Bogdan Ciubară este o premieră cu atât mai mare pentru judeţul nostru cu cât astfel de operaţii se fac foarte rar în România, la Iaşi, de o echipă aflată sub îndrumarea profesorului Ramadani din Viena.

Dr. Bogdan Ciubară operează la Spitalul Judeţean Galaţi de aproximativ un an. Zilnic, efectuează trei-patru intervenţii chirurgicale, iar mulţi pacienţi din toată zona Moldovei, dar şi din judeţele învecinate cu al nostru, vin la Galaţi special pentru a fi operaţi de dr. Ciubară.

În foto, dr. Bogdan Ciubară:

„Am chiar şi pacienţi din Bucureşti, iar lista de aşteptare se întinde pe aproape şase luni. O a treia sală de operaţie în secţia de Ortopedie a Centrului Universitar Galaţi ar fi de mare ajutor, deoarece ar permite operarea a mai mulţi bolnavi”, a mai spus dr. Ciubară.

Citit 16669 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2017 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.