Rodia ajută la scăderea colesterolului rău şi previne bolile de inimă

Rodia ajută la scăderea colesterolului rău şi previne bolile de inimă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cunoscută sub denumirea de "fructul dragostei" sau "fructul vieţii", rodia este apreciată pentru proprietăţile sale extraordinare. Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Are proprietăţi antiinflamatorii şi din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât, a diareei şi a altor boli.

Deoarece conţine o cantitate importantă de vitamina C, acest fruct este esenţial pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece. Sucul de rodie are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene puternice, care ajută la lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor, pentru a stimula sistemul imunitar.

De asemenea, rodiile protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previn depunerile de pe artere. Nu în ultimul rând, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.

Sursa foto: Foodstory

Citit 3069 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2017 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.