Oameni pentru oameni. Căsuța cu bunătăți

Oameni pentru oameni. Căsuța cu bunătăți
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Frumușița, o comună nu foarte dezvoltată din județul Galați, în care puținul unora reprezintă foarte mult pentru alții.

După Praznicul Adormirii Maicii Domnului din acest an, impresionat de situaţia destul de grea a unor familii cu mulţi copii din localitatea Frumuşiţa, preotul paroh a hotărât să vină în sprijinul celor cu posibilităţi materiale reduse.

Împreună cu mai mulţi voluntari, preotul a construit o căsută din lemn cu un spaţiu de depozitare în care pot fi adăpostite produsele pe care cei binevoitori le aduc pe parcursul zilei, pentru a fi preluate de persoanele nevoiaşe din parohie.

Aici se pot pune diverse produse alimentare neperisabile, pâine, dulciuri, articole vestimentare, rechizite şi produse de igienă de către oamenii care vor să ajute, pentru a fi luate apoi de către cei nevoiași.

Nici preotul nu a rămas mai pre-jos, acesta aducând cu mare drag, zilnic, câte 30 de pâini.

Această ”Căsuţă cu Bunătăţi”, cum este numită sugestiv, se află amplasată într-un spaţiu special amenajat la intarea în curtea locaşului de cult în apropierea clopotniţei, unde zilnic îi aşteaptă, atât pe oamenii generoşi care vor să facă o faptă bună, cât şi pe semenii noştri lipsiţi de cele necesare traiului şi care vor să se bucure de dragostea şi dărnicia interumană.

"Căsuța cu Bunătăți este o încercare a Bisericii noastre de a veni în întâmpinarea nevoilor care sunt mari și grele a unei comunități frumoase, dar greu încercate.

Avem familii cu mulți copii, avem persoane bolnave, oameni săraci neputincioși care n-au nici un venit.", a declarat preotul.

Între beneficiarii acestei activităţi social-filantropice, începută de numai două săptâmâni, se numără foarte mulţi copii şi persoane vârsnice.

Acest program social-filantropic este o continuare a unui program filantropic mai vechi al acestei parohii, intitulat ”La masă cu îngerii” prin care, înainte de pandemia cu noul coronavirus, un număr de 30 de copii primeau în cadrul aşezământului parohial, o masă caldă de două ori pe săptămână.

Citit 12033 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2020 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.