Defecţiunea unui utilaj a împuțit două comune

Defecţiunea unui utilaj a împuțit două comune
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Comisarii gălățeni ai Gărzii de Mediu au identificat, în ziua de 7 februarie, pe teritoriul unei exploatații agricole de pe raza comunei Independența, mai multe locații cu depozitări de fertilizant (îngrășământ organic) la suprafață. Din cauza defectării unor utilaje agricole specifice la folosirea îngrășămintelor, acestea nu au mai fost încorporate în sol, ceea ce a dus la emanarea unor mirosuri insuportabile pentru locuitorii din zonă.

Același "disconfort olfactiv" a fost reclamat și în comuna Piscu. Deși în Piscu sunt înregistrate 15 exploatații agricole, sursa mirosului fetid era tot exploatația de pe raza UAT Independența, aflată la numai 500 de metri distanță. Exploatația agricolă îi aparține unei întreprinderi individuale care are în lucru, cu contracte de arendă, o suprafață de 503,76 hectare.

Conform Gărzii de Mediu Galați, două zile mai târziu, pe 9 februarie, îngrășământul era încorporat integral în sol, sursa disconfortului olfactiv fiind eliminată. Pentru neconformitățile constatate, comisarii de mediu au aplicat un avertisment.

Comisarii au mai făcut un control și în satul Vasile Alecsandri din comuna Braniștea, unde nu au depistat nici depozitări de dejecții sau gunoi de grajd, nici arături proaspăt efectuate.

Citit 3588 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.