Preţul energiei electrice pentru irigaţii va scădea anul viitor cu până la 30 la sută

Preţul energiei electrice pentru irigaţii va scădea anul viitor cu până la 30 la sută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preţul energiei electrice pentru irigaţii va scădea anul viitor cu până la 30%, întrucât Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare va putea să acţioneze, din 2014, ca furnizor de energie, cumpărând direct de la producător, a declarat Valentin Apostol, director în Ministerul Agriculturii.

"Problema preţului energiei este complicată şi greu de rezolvat. Vom încerca prin măsurile pe care le luăm să facem ca valoarea unei mii de metri cubi de apă să fie cât mai aproape de preţul de producţie, să fie cât mai avantajos pentru utilizatori. Şi în acest sens, prin ordonanţa 79/2013, Agentia de Îmbunătăţiri Funciare a căpătat posibilitatea să devină furnizor de energie electrică. Asta înseamnă că va putea să cumpere energie electrică direct de la producător şi să o furnizeze către organizaţiile utilizatorilor de apă", a afirmat miercuri Apostol.

El a menţionat că în urma acestei măsuri preţul energiei electrice va scădea cu circa 30%, ceea ce va duce la reducerea preţului apei, dar cu un ritm mai mic.

Ordonanţa respectivă a fost aprobată în acest an şi se va aplica din campania de irigaţii din 2014, Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare primind autorizaţia de furnizare de energie.

Citit 730 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2013 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.