Pe 21 mai se SĂRBĂTOREȘTE ziua unui sat gălățean
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Pe 21 mai se SĂRBĂTOREȘTE ziua unui sat gălățean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Situat la o sută de kilometri de Galaţi, pe o zonă colinară, în partea de nord a judeţului, Gohor este un sat cu rădăcini adânci în istorie. În "Dicţionarul Geografic al României", prof. T. Ciuntu arată că: "locuitorii de aici sunt vechi răzeşi şi satul prezintă un aspect bătrânesc, cu drumuri neregulate, case vechi cu grădini şi vii de jur-împrejur.”

În prezent, în sat locuiesc peste 3.500 de oameni, majoritatea ocupându-se cu agricultura. Comuna se poate lăuda şi cu o serie de personalităţi. Printre cei mai importanţi fii ai locului se numără profesorul Ionel Mocanu, pictorul Nicolae Placicov, poetul Marcel Serghie şi interpreta de muzică populară Mioara Velicu.

Anul acesta, pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, locuitorii din Gohor vor avea parte de o dublă sărbătoare. Pe lângă marea semnificaţie religioasă a datei de 21 mai, sătenii vor serba şi Ziua Comunei. La eveniment vor fi invitaţi artişti cunoscuţi, precum Sofia Vicoveanca, Aurel Moldoveanu şi Stela Botez - o tânără cântăreaţă din Basarabia.

"Pe lângă artiştii enumeraţi, vom avea şi câteva grupuri de copii din comună, care vor cânta, vor dansa şi îi vor bucura pe părinţii şi bunicii lor. Însă, cred eu, cel mai mare eveniment al Zilei Comunei va fi că pe scena noastră va urca Mioara Velicu, cea care s-a născut chiar în satul Ireasca, din Gohor. Ne-a confirmat prezenţa la eveniment şi, cu această ocazie, îi vom înmâna şi titlul de Cetăţean de Onoare. Am propus asta deja în Consiliul Local. Este o mare artistă şi ne mândrim cu ea", ne-a spus primarul Gelu Sârghie.

Citit 6448 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.