Mărţişoare făcute în casă

Mărţişoare făcute în casă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai e doar o zi până la 1 Martie şi dacă nu v-aţi făcut aprovizionarea cu mărţişoare pentru a le dărui femeilor dragi din viaţa dumneavoastră sau dacă oferta de pe piaţă nu v-a mulţumit ori vreţi pur şi simplu să vă distraţi, puteţi să confecţionaţi acasă propriile simboluri ale primăverii. Iată trei idei uşor de pus în practică, pentru care nu vă trebuie materiale complicate şi nici talente deosebite, ci doar multă imaginaţie!

Mărţişoare din mărgele

Pentru o floare, spre exemplu, aveţi nevoie de mărgele şi sârmă. Fiecare petală e făcută la fel. Se iau câte nouă mărgele, se îndoaie sârma în dreptul celei de-a cincea, iar capetele se răsucesc de două ori, la bază, îndeajuns de strâns ca sa prindă şi să îşi păstreze forma. Apoi se face o tortiţă, iar petalele se pot rotunji puţin introducând în mijlocul lor un creion subţire sau un obiect similar.

Mărţişoare din cocă

Puteţi modela coca şi forma figurine, pe care le veţi picta după coacere. Pasta se prepară din: o cană cu sare fină, o cană cu apă călduţă şi două căni de făină. Amestecăm întâi sarea cu apa pentru a se dizolva puţin, apoi adăugăm făina şi frământăm bine. Se poate modela în diferite forme: floricele, buburuze, ciupercuţe, inimioare, animale etc. Dacă vrei să faci o figurină mai „grasă” este indicat să puneţi în mijloc o biluţă din folie de aluminiu pentru ca aluatul să nu fie prea gros, caz în care nu s-ar coace bine. Se pun la cuptor pentru aproximativ trei ore, cu uşa cuptorului întredeschisă. După ce se răcesc, pot fi pictate cu acrilice.  

Mărţişoare din scoici

Este mai simplu decât credeţi să faceţi mărţişoare din scoici, lipite pe cartonaşe, pentru a forma floricele sau animăluţe. Le puteţi colora cu ojă, vor arăta şi vor rezista foarte bine. Sau puteţi lipi scoicile între ele, alături de mărgele sau alte mici obiecte pentru a confecţiona diverse figurine.

Citit 6083 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2018 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.