Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Trei din patru persoane consideră în mare parte acceptabil din punct de vedere social să-ţi faci selfie în timp ce vizitezi un obiectiv turistic sau la un concert. De cealaltă parte, între 60 şi 81 la sută consideră inacceptabil să-ţi faci selfie în baie sau în timpul unei înmormântări, potrivit unui studiu dat publicităţii de Statista.com. În cazul selfie-ului în locuri publice, opiniile sunt împărţite. 
Psihologul Lenke Iuhoş consideră că, dincolo de locurile unde este de bun simţ sau nu să îţi faci selfie, tinerii ar trebui să cunoască o serie de reguli de etichetă în ceea ce priveşte selfie-ul:
1. Cere prima dată permisiunea. “Dacă doreşti să faci selfie doar cu tine, nu ai cui să-i ceri aprobarea. Totuşi, dacă îţi doreşti un selfie cu cineva, cere-i mai întâi permisiunea, deoarece persoana cealaltă se poate considera lezată de gestul tău, mai ales atunci când este luat pe nepregătite. Dacă doreşti să postezi acea fotografie, cere-i înainte aprobarea, iar dacă nu este de acord cu acest lucru, respectă-i decizia”, explică psihologul.
2. Alege să faci selfie în locuri sigure. “Site-urile de ştiri sunt pline de articole cu tineri teribilişti care au făcut selfie în cele mai periculoase locuri şi mulţi dintre ei şi-au găsit sfârşitul acolo. Din nefericire, a devenit la modă în rândul şoferilor să-şi facă selfie sau să transmită live în timp ce se află la volan. Nu este nimic cool într-un gest periculos sau stupid”, afirmă psihologul.
3. Nu exagera cu selfie-urile pe Facebook sau Instagram. “Dacă îţi faci selfie atunci când te trezeşti, atunci când dejunezi, la sală de forţă, la masă cu prietenii, în fapt în orice moment al zilei, e alegerea ta. Totodată, să nu crezi că oamenii chiar îşi doresc să fie la curent cu orice faci secundă de secundă, minut de minut, ba chiar se vor simţi exasperaţi de aceste postări. Momentele speciale sunt speciale în primul rând pentru că sunt rare. Nu îţi transforma viaţa într-un lung şir de banalităţi de tip soap opera”, declară psihologul Lenke Iuhoş.
4. Oferă bunătate în locul superficialităţii. “Când vezi pe cineva mai puţin norocos decât tine, nu te opri brusc pentru a-ţi face un selfie cu acea persoană pentru a le arăta prietenilor ce persoană generoasă eşti. În schimbul unui banal selfie, poţi face un gest frumos: oferă-i o pătură unei persoane fără adăpost, ajută o persoană cu handicap care doreşte să ia un produs de pe un raft superior sau ţine uşa pentru o mamă tânără care se chinuie să ţină şi pachetele, dar şi copiii de mână”, conchide psihologul Lenke Iuhoş.

(surse online)

Citit 2775 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2019 19:22

1 comentariu

 • postat de Vica de pe 11 Siret Miercuri, 10 Iulie 2019 18:17 78.96.81.*** Link la comentariu
  2
  1

  Cel mai misto si complet selfie sa-l faci de pe acoprisul unui bloc cu zece nivele, stand pe atic, cu pantoficu toc, cu spatele in exterior,ca sa se vada toata imprejurimea, sus si jos!

  O dovada ca esti si curajoasa si desteapta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.