Cum transformaţi un maidanez în câine de companie

Cum transformaţi un maidanez în câine de companie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Ne pregătim să încheiem astăzi lista sfaturilor utile în cazul în care doriţi să adoptaţi unul dintre câinii fără stăpân de pe străzile oraşului sau să luaţi unul din cei aflaţi în padocurile publice sau private.

Aşa cum spuneam, dacă aveţi deja un animal de companie - pisică sau câine - nu ne referim la cele care stau în acvariu, terariu, cuşcă sau colivie - trebuie să aveţi grijă ca noul membru al familiei să fie acceptat de titularii cu vechime. Şi asta înainte de a-l lua definitiv în casă. Sigur nu vă doriţi „lupte libere” între cele două necuvântătoare. Şi chiar în cazul în care începe vreun conflict, în nici un caz nu vă băgaţi între ele, încercând să le despărţiţi. Riscaţi să fiţi rănit! Preferabil ar fi să-i stropiţi cu puţină apă, folosind un banal pulverizator sau un pistol de jucărie. Efectul va fi să calmeze spiritele încinse. Ideal ar fi, pentru o vreme, animalele să fie ţinute separat, incluzând aici şi perioada de „carantină”, în care nou-venitul trebuie deparatizat şi tratat de eventuale afecţiuni transmisibile.

Fiecare animal trebuie să aibă bolul său pentru mâncare şi pentru apă, nu folosiţi vasele la comun! Câinii trebuie să primească porţia de hrană în acelaşi timp, pentru a nu apărea nemulţumiri, şi aceleaşi facilităţi. Atenţia va trebui să fie egală, chiar dacă ele singure îşi vor stabili ierarhia.

Nu neglijaţi un aspect foarte important: costurile care se vor dubla. Vaccinarea, deparazitarea, hrana, jucăriile, tratamentele vor costa mai mult şi trebuie să fiţi sigur că veţi face faţă cheltuielilor. De asemenea, mai mult timp vă va fi ocupat, sperăm noi în mod plăcut, de noii prieteni.

Ar fi bine să vă ocupaţi şi de vechii prieteni ai fostului maidanez. Va trebui să controlaţi şi obiceiul câinelui de a o lua la fugă aşa cum făcea când nu avea stăpân şi numai educaţia şi dresajul vă vor ajuta să vă faceţi ascultat.

Citit 31594 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.