Când vă trebuie acordul vecinilor pentru un animal de companie

Când vă trebuie acordul vecinilor pentru un animal de companie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos, prezentându-vă informaţii din noul Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galați, recent publicat pe portalul Primăriei municipiului Galaţi. Un întreg capitol al acestui regulament este dedicat deţinerii, creşterii şi circulaţiei animalelor de companie.

Aţi putut afla deja că noul regulament permite, în anumite condiţii, accesul animalelor de companie în mijloacele de transport public în comun. De asemenea, că sunt obligatorii microciparea şi sterilizarea animalelor de companie. O prevedere foarte importantă vizează situaţiile în care aveţi nevoie de acordul vecinilor pentru a avea un animal de companie. Este vorba despre "terenurile şi în curţile aflate în folosinţă comună sau coproprietate", un puteţi creşte animale de companie "numai cu acordul scris al celorlalţi colocatari sau coproprietari", respectând o obligaţie valabilă pentru toţi deţinătorii de animale de companie. Aceea de a menţine igiena în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi pe căile de acces ale spaţiilor locative în care au acces animalele de companie, în municipiul Galați.

Tot în sarcina stăpânilor este obligaţia de a nu le lăsa în libertate sau fără supraveghere animalele de companie în locurile publice ori în curțile aflate în folosință comună. În cazul câinilor deţinuţi la curte, stăpânii trebuie să se asigure că împrejmuirea proprietăţii sau a spațiului dat spre folosință este corespunzătoare şi nu permite ieşirea animalelor pe domeniul public sau privat al municipiului sau pe altă proprietate.

"În municipiul Galați sunt interzise creşterea şi întreţinerea câinilor din rasele de luptă în vederea organizării şi desfăşurării de lupte între câini. Pe domeniul public sau privat al municipiului, precum şi pe terenurile aflate în proprietatea altor persoane fizice sau juridice, aflate în intravilanul municipiului Galați, este interzisă organizarea şi desfăşurarea de lupte între câini. Proprietarii sau deținătorii temporari de câini periculoși au obligația să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul «Câine periculos» sau, după caz, «Câine agresiv»", prevede Regulamentul.

Vom continua să vă prezentăm prevederile şi în ediţiile viitoare.

Citit 3946 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 02:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.