Ce poți face dacă întâmpini dureri în timpul sexului

Ce poți face dacă întâmpini dureri în timpul sexului
Poziţii comode, în funcţie de afecţiune
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Uneori, anumite dureri sunt atât de deranjante, încât nu te mai lasă să te gândeşti cu drag la sex, iar atunci când ai contact, gemetele sunt mai des de durere decât de plăcere. Iată care sunt cele mai comode poziţii, în funcţie de durerea cu care te confrunţi, potrivit clickpentrufemei.ro.

În cazul în care resimți dureri în zona pelvisului, încearcă să faci sex în timp ce te sprijini în mâini, iar partenerul se află în spatele tău. În acest fel, nu exerciţi niciun fel de presiune în zona pelvisului şi eviţi durerile lombare. Penetrarea este intensă, partenerul este cel care preia controlul, iar orgasmul este intens.

Durere sciatică 

Poţi încerca o poziţie care să pună mai puţină presiune pe nervul sciatic, cum ar fi sexul pe la spate. Îţi apleci corpul puţin în faţă, eventual îţi sprijini capul pe braţ, spune Natalie Sidorkewicz, cercetător la Universitatea Waterloo, care a publicat un studiu pe acest subiect.

Dureri musculare

Poziţia doggie style culcat este una dintre cele mai relaxante în cazul durerilor musculare. Te aşezi pe burtă, dar, în loc să stai în genunchi, ridici bazinul cu ajutorul unei perne înalte. În acest fel, te poţi bucura de sex fără niciun efort, în timp ce partenerul dispune de un unghi bun pentru o penetrare profundă.

Artrită

Încearcă poziţia misionarului, care diminuează presiunea pusă pe genunchi şi pe şolduri. În cazul în care durerile de spate se agravează atunci când te mişti, specialiştii recomandă un prosop rulat pus în zona abdomenului, pentru susţinerea părţii inferioare a spatelui.

Uscăciune vaginală

Dacă te confrunţi cu această problemă, probabil că nicio poziţie nu ţi se mai pare tentantă, ba chiar sexul a devenit un subiect nu tocmai plăcut. Totuşi, există o postură mai puţin incomodă, iar iubitul tău joacă un rol important în a te face să te simţi bine. Tu stai confortabil în poalele lui, în timp ce el se poate mişca gentil, astfel încât disconfortul să fie cât mai redus, dacă nu chiar eliminat complet din ecuaţie.

Dureri de spate

Din poziţia linguriţa ai ocazia să faci dragoste tandru şi pasional, în timp ce partenerul te poate ţine în braţe sau poate stimula clitorisul. Acesta este postura ideală pentru obţinerea unui orgasm simultan.

Citit 1018 ori Ultima modificare Marți, 18 Ianuarie 2022 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.