Cum ne lecuim de gripă

Cum ne lecuim de gripă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În fiecare an, vârful sezonului virozelor respiratorii în România este situat între 15 ianuarie și 15 martie. Dacă ne uităm în calendar, observăm că suntem practic la jumătatea acestui interval.

Când ne confruntăm cu o răceală, avem impresia că nu se mai termină, iar perioada de boală poate fi uneori lungă și chinuitoare. Odată ce ai răcit, te poți aștepta să fii așa în jur de o săptămână sau două. Sunt mai multe lucruri pe care le poți face pentru a ameliora simptomele de răceală, astfel încât abia să-ți dai seama de prezența lor. Un remediu verificat este atitudinea pozitivă, care te ajută sută la sută să faci față acestei perioade.

Odată ce știi cum poți scăpa de răceală, vei putea reveni la normal mult mai repede. Care este atunci cel mai rapid tratament pentru răceală?

Dormi suficient și evită să intri în contact direct cu alți oameni. Odihna e extrem de importantă în lupta cu răceala. Așadar, este indicat să îi dai corpului orele necesare de somn de care are nevoie.

Poartă şosete cu oțet pe timpul nopții! Acest leac este cunoscut în special de cei care au fost îngrijiți de bunici. Ei bine, atunci când ești răcit și temperatura corpului este destul de ridicată, șosetele cu oțet sunt de mare ajutor. Așadar, ai nevoie doar de două perechi de șosete, oțet și o pătură.

Baie de aburi. Un alt leac care te poate ajuta când ești răcit este baia cu aburi. Îți acoperi capul cu un prosop, stai cu fața deasupra unui bol cu apă fierbinte, iar aburul ajută la deschiderea căilor respiratorii. Pentru un ajutor suplimentar, stoarce în apă câteva picături de ulei de eucalipt.

Tratament cu băuturi fierbinți. Pentru un efect și mai rapid, este recomandat să adaugi în apă sau în ceaiul de mușețel și mentă câteva felii de lămâie sau ghimbir. Același lucru este valabil și pentru supele calde și nutritive.

Dacă observați că nimic nu vă ajută, adresați-vă medicului, pentru a preveni situațiile mai grave.

Citit 1840 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2022 07:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.