Ritualul de îngrijire a tenului primăvara

Ritualul de îngrijire a tenului primăvara
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sosirea primăverii este întotdeauna un prilej de bucurie, mai ales pentru persoanele care nu au o afinitate pentru sezonul rece. Natura revine treptat la viață, vremea se încălzește și ne face să ne simțim mai plini de energie și mai dornici să facem schimbări în viața noastră. Odată cu sosirea primăverii, tenul nostru devine din ce în ce mai sensibil, aspru și uscat. Schimbările temperaturii și vremii își pun amprenta asupra pielii noastre, cel mai afectat fiind tenul. Acesta capătă un aspect lipsit de vitalitate și ne creează senzația de disconfort.

Am pregătit câteva sfaturi și remedii utile, care vă pot ajuta să aveți un ten luminos și sănătos chiar și în timpul primăverii. În primul rând, fă curat în dulapul cu cosmetice. De ce? Pentru că după lunile de iarnă s-ar putea ca unele din produse să fie expirate. De asemenea, dacă observi că o cremă şi-a schimbat textura, înlocuieşte-o imediat.

Curăță-ți pielea în mod repetat, îndepărtează-ți machiajul, impuritățile și excesul de sebum. Nu lăsa să treacă nici o zi fără să îți cureți tenul. Specialiștii recomandă folosirea exfoliantului, cel puțin o dată pe săptămână pentru a debloca porii.

Hidratează-ți tenul! Acest pas este foarte important, nu doar primăvara, ci pe întreaga durată a anului. La început de primăvară, când renunţăm la eşarfe, mănuşi, căciuli, ne dăm seama că pielea este uscată sau iritată. Aşa că, după un exfoliant delicat, aplică o cremă hrănitoare. Printre ingredientele recomandate sunt gelul de aloe, untul de shea, citricele şi chiar fructele de pădure.

Consumă multe lichide! Este indispensabil să consumăm cel puțin 2 litri de apă pe zi. Te va hidrata și va da organismului tău forța necesară pentru a trece cu brio peste schimbările de temperaturi.

Puterea nemărginită a măștilor de față. Dacă ai tenul uscat, uită de măștile cu argilă și folosește-le pe cele hidratante și cremoase. Aplică săptămânal o mască hidratantă cu smântână, caimac sau gălbenuș de ou. Masca de parafină, menținută pe față timp de 20-30 de minute, este foarte indicată pentru îngrijirea tenului uscat. Se recomandă și folosirea compreselor calde cu infuzii din plante. Aplică pe față un strat subțire din uleiul puțin încălzit, apoi pune comprese de tifon călduțe înmuiate în apă.

Indiferent de anotimpul de afară, aveți grijă de voi, protejați-vă tenul și uitați-vă în oglindă cu admirație, exclamând zi de zi "Ce bine arăt azi"!

Citit 1898 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2022 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.