Câte ouă sunt recomandate într-o săptămână

Câte ouă sunt recomandate într-o săptămână
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ouăle fac parte din categoria „ingredientelor-vedetă‟ din bucătărie. Pe lângă faptul că sunt delicioase și se numără printre ingredientele din multe rețeteacestea sunt și sănătoase. Din păcate, în ultimii ani, ouăle au căpătat o reputație proastă, deoarece se spune că ar crește nivelul de colesterol. Care este adevărul, dar și câte ouă putem consuma, în siguranță, săptămânal?

Ouăle sunt alimente pline de substanțe nutritive. Mai exact, reprezintă o sursă bogată de vitamine (A, B5, B12, D), minerale și aminoacizi esențiali. Potrivit „Health Digest‟, citat de clickpentrufemei.ro, consumul de ouă poate reduce nivelul în exces de trigliceride (grăsimi care se găsesc în sânge), ne poate ajuta să slăbim, este foarte important pentru sănătatea creierului, dar și pentru vedere. De asemenea, potrivit „Healthline‟, în ciuda controverselor apărute, consumul de ouă crește nivelul de colesterol „bun‟ (HDL) și tinde să scadă colesterolul „rău‟ (LDL). Cu atât de multe beneficii pentru sănătate, care este cantitatea maximă de ouă pe care o poți mânca, în siguranță?

Câte ouă putem mânca într-o singură zi?

Și de această dată, echilibrul pare să fie răspunsul potrivit. Conform „Mayoclinic‟, persoanele sănătoase pot mânca maximum șapte gălbenușuri pe săptămână, fără ca sănătatea inimii să le fie afectată. Concret, pentru o inimă sănătoasă, se recomandă un singur ou în fiecare zi. Însă persoanele care sunt diagnosticate cu boli ale ficatului sau cu colesterolul mărit trebuie să se limiteze să mănânce numai cinci ouă pe săptămână.

Cea mai bună soluție este să asociezi ouăle cu legume, cu salate și cu leguminoase.

Citit 27434 ori Ultima modificare Joi, 19 Mai 2022 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.